O şehirler güne felaket ile başlayacak! Uyarılar peş peşe geldi: Kıyamet kopacak

O şehirler güne felaket ile başlayacak! Uyarılar peş peşe geldi: Kıyamet kopacak

Tüm Türkiye'ye etkisi altına alan El Nino hava sistemini altını üstüne getirdi. Türkiye'den gitmek bilmeyen yağışlı havalar vatandaşı canından bezdirirken kötü haber tez yetişti. Haziran ayının ortasına gelirken birçok il için kırmızı alarm verildi. O şehirlerde ortalığı sel götürecek.

El Nino Türkiye'deki etkisini her geçen gün arttırırken sağanak yağışlar da hayatı olumsuz etkiliyor. Sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi vatandaşların hayatını kaybetmesine neden olurken yağışların bir süre daha devam edeceği aktarıldı. Sel felaketi ile birlikte maddi ve manevi hasar alan vatandaşlar yağışların ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten Türkiye'yi bekleyen felaketi duyurdu.

3 İL İÇİN ACİL ÇAĞRI YAPILDI

Kerem Ökten, El Nino etkisinin yaz boyunca devam edeceğini belirtirken yağışların yeniden görüleceğine değindi. Vatandaşlar 2 gün güneş yüzü görmeye görsün yağışlar o şehirlerde felakete dönüşecek. Ökten, 3 il için kırmızı alarm verdi.

yagislar.jpg

ÖĞLEDEN SONRA KIYAMET KOPACAK

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Uşak, Ankara ve Kırşehir’de şiddetli yağışların görüleceği belirtildi. Özellikle Ankara'da öğleden sonra etkisini gösterecek olan sağanak yağışlara karşı vatandaşların tedbir alması gerektiğinin altı çizildi.

yagis-yagmur-1.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Yapılan uyarılar kapsamında İç Ege (İzmir’in iç ve kuzeyi, Manisa, Aydın, Kütahya, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Muğla’nın iç kesimleri), Kırıkkale çevreleri ile Ankara'nın güneyi, Balıkesir, Bursa ve Bilecik illerinin Güney kesimlerinde yerel olarak görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN