Altın ve Doları Olanlar Darbeye Hazır Olun! Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir FED'in Yıkıcı Kozunu Açıkladı

Altın ve Doları Olanlar Darbeye Hazır Olun! Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir FED'in Yıkıcı Kozunu Açıkladı

Piyasalarda yaşanan hareketlilik yatırımcıyı tedirgin etmeye başladı. Elinde altın ve doları olanlar en uygun tarihi araştırırken, piyasa uzmanları da Mayıs ayına ilişkin tahminler vermeye başladı. Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararının etkilerini değerlendiren Ekonomist Remzi Özdemir, yatırımcıyı uyardı. İşte Remzi Özdemir'in Mayıs ayına ilişkin piyasa değerlendirmedi.

Altın ve dolar kurunda yaşanan ani iniş çıkışlar piyasalarda hareketlilik yarattı. Altın yükselecek mi? Dolar düşecek mi? FED'in faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? gibi sorular son zamanlarda en çok arananlar arasında. Yatırımcı al-sat yapmak için araştırmalar yaparken, Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir, altının hızla düşüşü için yatırımcılara ciddi uyarılarda bulundu. Nisan ayının son günlerinde altın düşmeye başlarken, dolar yükselişe geçti. Piyasa Uzmanı Özdemir bu gidişatı FED belası diye nitelendirdi ve 3-4 Mayıs tarihlerinde FED'in alacağı faiz kararının yıkımlarını tek tek açıkladı. İşte Özdemir'in yatırımcılar için o kritik değerlendirmeleri.

altin-001.jpg

ALTIN ÇAKILDI, DOLAR YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Altın son dönemlerde 930 TL seviyelerinden tekrar 900 TL seviyelerine sarktı. Altının ani iniş çıkışları yatırımcıları korkuturken, altını ne zaman satmalıyım? sorularda merak konusu oldu. Baskılanma sonucunda 14 TL seviyesinde sıkışan dolar ise Mayıs ayının ilk günlerinde yükselişe geçti. Peki dolar yükselişine devam edecek mi? Altın 900 TL altına düşecek mi? Elinde altın ve dolar olanlar ne yapmalı? Piyasa Uzmanı Remzi Özdemir al-sat yapacaklar için kritik analizlerde bulundu.

bddk.jpg

MAYIS AYINDA PİYASALARI BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLİYOR

Özdemir, piyasalarda yaşanan bu durumun Merkez Bankalarının aldığı karar bağlı olduğunu ve Altın ve dolarda Merkez Bankalarının kilit isim olduğunu vurguladı. Altındaki iniş çıkışlara Merkez Bankalarının yön verdiğini ifade eden Özdemir, bankaların altın sattığını bundan dolayı düşüş yaşandığını söyledi. Özellikle FED'in Mayıs ayına ilişkin alacağı faiz kararından sonra piyasaların büyük bir değişime gireceğini belirten Özdemir, medyada dolanan manipülatif haberlere ilişkin de tepki verdi. Özdemir "Altın için kalkıp ta Bağcılar'daki Güngören'deki kuyumcuya mikrofon uzatıyorlar. Altın ne olacak? Adam çıkıyor gram altın 2000 lira ons altın 3500 dolar olacak. Neye dayanarak söylüyorsun. Benim bu işteki kriterim dünyadaki dev merkez bankaları. Altına yön veren merkez bankalarıdır" dedi.

PİYASALARIN BELASI FED!

"Merkez Bankası aptal mı Bağcılardaki kuyumcudan daha mı salak?" diyen Özdemir, asıl belanın FED olduğunu vurgulayarak , "Son olarak 2000 bin dolar sınırına geldiğinde yine başta Özbekistan Çin Almanya olmak üzere altın satmaya başladı. Merkez Bankası aptal mı bağcılardaki kuyumcudan daha mı salak? Madem yükselecek bunu niye satıyor? Bu kadar basit bir hesap. Tekniğine girmeye gerek yok. Fed belasını niye anlamıyorlar? Kafaları basmıyor günlük düşünüyorlar" diye konuştu.

FED DARBESİNE HAZIRLIKLI OLUN

FED'in Mayıs ayında yapacağı faiz toplantısının günler kala piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Özdemir, FED'in alacağı faiz kararının piyasalarda darbe etkisi yaratacağını belirtti. FED'in gümbür gümbür geldiğini belirten Özdemir şunları kaydetti:

"Altını da vuracak, kriptoyu da vuracak borsaları da vuracak. Dolar endeksi hariç bütün piyasalar kan kırmızısı. Neden FED'ten dolayı. Ayın beşinde bayram tatilinde olacağız. Kısmen korunmuş olacağız. Belki de darbe gelmeyecek darbe gecikmeli gelecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN