Bu Yıl Kurban Kesmek Yürek İster! Kurbanlık Fiyatları Bütçenizi Aşabilir! İşte 2022 Kurban Fiyatları

Bu Yıl Kurban Kesmek Yürek İster! Kurbanlık Fiyatları Bütçenizi Aşabilir! İşte 2022 Kurban Fiyatları

Ramazan Bayramı'nda fahiş fiyatlardan dolayı kısık bütçeyle alışveriş yapan vatandaşın yüzü Kurban Bayramı'nda da gülmeyeceğe benziyor. Kurban Bayramı'na aylar kala yaşanan zamlardan dolayı şimdiden kurbanlık bakan vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Maliyetlerden dolayı fiyatı artan yem fiyatları kurbanlıklara da yansıdı. Peki 2022 yılında küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte 2022 kurbanlık fiyatları.

İslam dünyası için kutsal bayramlardan olan Kurban bayramı için şimdiden pazar araştırmasına başlandı. Kırmızı ete gelen uçuk zamlardan nasibi alan hayvan pazarları bu yıl el yakmaya başladı. Kurban bayramı için kurbanlık bakan vatandaş yüksek fiyatlardan dolayı bu yıl kurban kesemeyecek duruma geldi. Peki Kurban bayramı için 2022 yılı kurbanlıkların fiyatı ne? İşte merak edilen kurbanlık fiyatları.

kurban.jpg

VATANDAŞ AYLAR ÖNCESİNDEN KURBANLIK ARAYIŞINA GİRDİ

Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dini bayramlardan olan Kurban Bayramı için vatandaş kurbanlık pazarlarını araştırmaya başladı. Kimleri kurbanını şimdiden alırken kimisi ise yüksek fiyatlardan dolayı ne yapacağını düşünür hale geldi. Geçen yıla oranlar kurban kesiminde azalma olacağı düşünülen kurbanlık talebi ekonomik sorunlardan etkileneceğe benziyor. Peki küçükbaş ve büyükbaş kurbanlığın 2022 yılı fiyatları neler? Kurbanlık fiyatları netleşti mi? İşte kurbanlık araştırması yapanlar için kurbanlık fiyatları.

buyukbas.jpg

EKONOMİK KRİZ KURBANLIKLARI DA VURDU

Ramazan Bayramı'nın son günlerini yaşarken Kurban Bayramı için şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Son zamlardan sonra et fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini zorlarken, kırmızı et alımı da geçen yıllara oranla geriledi. Evine kırmızı et alamayanlar ise beyaz ete yöneldi. Peki Kurban Bayramı'nda et fiyatları düşecek mi? Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Bloomberg HT’ye açıklama yapan, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, bu konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

osman.jpg

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIĞIN FİYATI EL YAKACAK

Maliyetten dolayı yaşanan fiyat artışının et tüketimi derinden etkilemeye başlamasıyla gözler Kurban Bayramı'na yöneldi. Yem maliyetlerinin yükselmesinden dolayı üreticinin anaç hayvanları kesime götüreceğini ifade eden Civil, yaşanan yüksek enflasyondan dolayı baş gösteren ekonomik sorunlar nedeniyle bu yıl kurban kesiminde düşüş olacağını ifade etti. Et üretiminde asıl sorunun yaz aylarında başlayacağını ifade eden Civil küçükbaş kurbanlıkların 3 ila 4 bin arasında, büyükbaş kurbanlıkların ise 60 ila 70 bin TL arasında olacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN