Altın ve dolarını yastıkaltı yapanlar dikkat! Uzman isim şimdiden uyardı: "Fırsatı değerlendiremeyen pişman olacak"

Altın ve dolarını yastıkaltı yapanlar dikkat! Uzman isim şimdiden uyardı: "Fırsatı değerlendiremeyen pişman olacak"

Hafta ortasına gelirken piyasalardaki hareketlilik de hız kesmeden devam ediyor. Altın ve dolar yatırımı yapacak milyonlarca vatandaşa “Son fırsat” diyerek duyurdu. Fırsatı değerlendirmeyen kafasını taşlara vuracak. İşte piyasalardaki son durum…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni değerlendirmelerini paylaşmaya devam ediyor. Haftanın 3 gününe giriş yaparken piyasalarda görülen hareketlilik de yatırımcıların dikkatinde yer alıyor. Birçok kişinin yatırım tercihi altından yana olurken 6 Eylül 2020 Çarşamba günü altın fiyatları da dikkat çekmektedir. Geçtiğimiz süreçte örülen rakamların bir fırsat olduğunu belirten İslam Memiş, yatırım yapmayanların sonradan pişman olacağını söyledi. İşte piyasalardaki son durum…


ALTINDA POZİTİF SEYİR DEVAM EDİYOR


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda beklentinin pozitif yönde olduğunu dile getirdi. 1700 TL altındaki gram altın rakamlarının kalıcı olmadığının altını çizer Memiş, yatırım yapacak kişilerin bu rakamları değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi. Gram altında yeniden 1667 TL rakamlarının görüldüğünü işaret eden uzman isim, rakamların %1 olarak görüldüğünü ancak serbest piyasaya odaklanmak gerektiğini ifade etti.

islam-memis-gram-altin.jpg


Gram altın fiyatı 1700 ile 1710 TL aralığında yer aldığını ifade eden uzman isim, 6 Eylül tarihinde birazcık daha toparlanma yaşadığını ifade etti. Memiş, ons altından destek gören gram altın fiyatının pozitif yönde ilerlediğini söyledi. Merkez Bankası bankasının faiz artırımını işaret eden İslam Memiş, “Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımından sonra kısa vadeli bir çekilme oldu. O videolarımda ifade ettim 1700 lira altındaki gram altın seviyesi kalıcı değil diye. Elinde TL bulunduran, döviz bulunduran, altın yatırımı yapmak isteyenlere buraların bir fırsat olduğunu ifade etmiştim. Gram altın / TL'de yön yukarı arkadaşlar.'' sözlerini dile getirdi.

YATIRIM YAPACAKLAR AMAN DİKKAT

Yatırım tercihini döviz kurlarından yana kullanacak vatandaşları uyaran İslam Memiş, elinde dolar bulunduran vatandaşlara sık sık uyardığının altını çizdi. Elinde dolar bulunan kişilerin pariteye giriş yapması için uygun zemin olduğunu ifade eden uzman isim, Euro /dolar paritesinin 1.0932 seviyesinde olduğunu aktardı. Memiş 2 puanlık bir artış gözlemlendiğini belirterek dengelenme çabasının sürdüğünü vurguladı. İslam Memiş, “Buradaki dengelenme çabasını gözlenmeye sürdüreceğim ama 1.10 seviyesinin altı benim için 'düşük' olmaya devam edecek." dedi.

altin-yatirim.jpg

6 EYLÜL GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Haftanın üçüncü işlem gününde piyasalardaki hareketlilik devam ediyor. Yatırım yapacak milyonlarca vatandaş Altın fiyatlarını takip ederken 6 Eylül 2023 Çarşamba günü yukarı yönlü hareketlilik başladı. 6 Eylül 2023 Çarşamba güncel fiyatlar şu şekildedir:

GRAM ALTIN

Geçtiğimiz gün 1.657,18 TL’den kapanış yapan gram altın 1.657,36 TL'den alış 1.657,62 TL'den satış olarak işlem görüyor.


CUMHURİYET ALTINI
Geçtiğimiz gün 11.144,00 TL’den kapanış yapan cumhuriyet altını 11.005,00 TL'den alış 11.155,00 TL'den satış olarak işlem görüyor.

altin-1.jpg

YARIM ALTIN
Geçtiğimiz gün 5.602.00 TL’den kapanış yapan yarım altın 5.519,00 TL'den alış 5.607,00 TL'den satış olarak işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN
Geçtiğimiz gün 2.792,00 TL’den kapanış yapan çeyrek altın 2.751,00 TL'den alış 2.795,00 TL'den satış olarak işlem görüyor.

TAM ALTIN
Tam altını 10.871.21 TL'den alış 11.087,96 TL'den satış olarak işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN