Altın yatırımcısına son uyarılar! Aldın aldın almadın yandın! Yalnızca iki gün kaldı

Altın yatırımcısına son uyarılar! Aldın aldın almadın yandın! Yalnızca iki gün kaldı

Piyasalarda görülen dalgalanmalar vatandaşların dikkatinde yer alırken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş bütün vatandaşları tek tek uyardı.Elinde altını bulunan vatandaşları ilgilendiren bir açıklama yapan İslam Memiş gelecek haftaya dikkat çekti. Bunu yapan fena halde yanacak. İşte İslam Memiş'in için o açıklamaları…

2023 yılında hızlı bir yükseliş yaşayan altın fiyatları Ocak ayının yükseliş ile tamamlarken Şubat ayına düşüş ile girdi. Tüm kazandırdıklarını Şubat ayında sıfırlayan altın fiyatları yatırımcıları da mutsuz etti. Yatırımcılar gözlerine altın fiyatlarındaki gelişmelere çevirirken ABD'de yaşanan bankacılık krizi yeni bir yükseliş olarak fiyatlara yansıdı. Silikon Vadisi Bankası’nın batması ile birlikte yatırımcılar da altın ve kripto para almaya başladı. Altın fiyatları bir nebze de olsa yükselirken daha sonra yeniden düşüş trendine devam etti. Altın fiyatları herkese ters köşe yaparken yıllar sonra ilk kez 2000 doların üzerinde bir fiyata ulaştı. Haftaya 1969 dolar seviyesinde tamamlayan ons altın fiyatının yeni haftada ne kadar olacağı merak edilirken açıklamalarda İslam Memiş'ten geldi. İşte İslam Memiş'in için o açıklamaları…

ALTINDA SON FIRSAT

İslam Memiş altın almak isteyen vatandaşlar için son fırsat çağrısında bulunurken gram altın için "Bedavadan biraz daha pahalı" yorumunda bulundu. Geçtiğimiz aylarda gram altın fiyatının 1.500 seviyesine çıkacağını belirten uzman isim, şu an görülen yükselişten daha keskin ve kalıcı bir gelecek düşündüğünü aktardı. İslam Memiş, seçim sürecine kadar gram altın fiyatının 1300 Yaz aylarının sonuna kadar ise 1550-1600 TL seviyesine yükseleceğini söyledi.

altin-fiyat.jpg

Ons altın fiyatını bu hafta içerisinde 2000 dolar seviyesine yükseleceğini belirten İslam Memiş, bu nedenle gram altın fiyatının da yükseleceğinin altını çizdi. Şimdilerde 1215 TL seviyesinde yer alan gram altının gerçek değerinin 1225 ile 1230 TL aralığında olduğunu vurgulayan uzman isim, “Önceden de ısrarla belirttiğim gibi, 2023 yılı altının senesi olacak. Burada uzun süreli bekleyenler, yılın sonunda ceplerini en çok dolduranlar olacaktır" ifadelerini aktardı. Altın fiyatlarında eklenen zıplamanın bu hafta içerisinde yaşanabileceğini vurgulayan İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler için son iki gün çağrısında bulundu.

islam-memis-aciklama-1.jpg


BUNU ALDANMAYIN


Emtia piyasalarında yaşanan aşağı yönlü kırılmalı panik satışlarını neden olduğunu ifade eden İslam Memiş, bu tür dalgalanmalarda aşağı yönlü hareketlerde küçük yatırımcıların her zaman kayıp bir çevrileceğini belirtti. Paniğe kapılan ve satış yapanların yalnızca küçük yatırımcılar olduğuna değinen Memiş, “Altında ciddi birikimi bulunanlar, satış yapmak bir yana dursun her zaman böyle fiyat dengelemelerini fırsat olarak görür ve dip fiyattan daha çok altın toplarlar.” sözlerini dile getirdi.

altin-fiyatlari.jpg

Altın düşecek mi sorusuna yanıt veren İslam Memiş, "Evet, düşecek", hiçbir şey her zaman yükselmez ancak altın bir düşecekse, iki yükselecek.” dedi. Düşüşlerin ardından yapılan satışların yükseliş esnasında pişmanlık yaratacağını vurgulayan Memiş, panik satışları yapan herkesin her zaman kayıp yaşayacağının altını çizdi. Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını ifade eden uzman isim alım satım yapan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN