Altın yatırımcısının başından aşağı kaynar sular dökülecek! Dünyaca ünlü banka yeni altın ve gümüş tahmini açıkladı

Altın yatırımcısının başından aşağı kaynar sular dökülecek! Dünyaca ünlü banka yeni altın ve gümüş tahmini açıkladı

Yatırım tercihini altından yana kullananların başından aşağı kaynar sular dökülecek. Altın ve gümüş rakamları için açıklama dünyaca ünlü bankadan geldi. Dolardaki zayıflık ons altın fiyatını 2.035 doların üzerinde tutarken altın ve gümüş de kısa vadeli dalgalanmalarda yatırımcıyı tedirgin ediyor. İşte altın ve gümüş de son gelişmeler…

ABD'den gelecek faiz beklentileri ile birlikte dolardaki zayıf ilerleyiş altının ons fiyatını da 2.035 doların üzerinde tutuyor. Comex'te alım yönü pozisyonlarında artış görülürken gümüş ve altın fiyatlarında da kısa süreli dalgalanmalar görülmektedir. Uzmanlar ons altının 2035 doların üzerinde kalması durumunda yıllık kazanç beklentisini koruyacağını belirtirken altın fiyatlarının hem aylık hem de haftalık bazda değişmeden kaldığı görülüyor. İşte altın ve gümüş de son gelişmeler…

KISA VADELİ GETİRİ ARTIYOR

Ekonomim'den Evrim Küçük'ün haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda ABD'de beklenen faiz indirim sayısının düşüşe geçmesi kısa vadeli getirilerdeki artışın işareti olduğu belirtildi. Altında faiz indirimi beklentisi bulunurken bu beklentinin 3'e düştüğü aktarıldı. Altında pozisyon tutmanın maliyetindeki artış piyasanın hisse senetleri ve kriptoları olan ilgiyi de arttırıyor. Tüm bunların yanı sıra altının 2.035 doların üzerinde tutunmaya çalıştığı görülmektedir.

altin-yatirim-1.jpg

ZAYIF DOLAR YÜKSEK ALTIN

Saxo Bant‘tan analist Ole Hansen, fiziksel altın talebi ile birlikte zayıf dolar beklentisinin altının performansını desteklediğini söyledi. Comex'te alım yönü pozisyonlardaki artış ile birlikte spekülatörlerin Comex altın vadeli işlemlerinde net uzun pozisyonlarda artış görülmektedir.

altin-gumus.jpg

Altın ve gümüş için yükseliş beklentisi devam ederken ABD'nin faiz politikasındaki belirsizlikler ise fiyatların belirli bir aralıkta kalmasını sağlıyor. Fiyatlardaki kısa vadede ekonomik veriler ile birlikte faiz beklentilerinin de piyasayı şekillendirmesi bekleniyor.

FİYAT HEDEFLERİ BELLİ OLDU

Commerzbank, FED faiz indirimleri ile birlikte daha az agresif bir seyir izleneceği beklentisi olduğunu söyledi. Bu beklenti altın ve gümüş de fiyat hedeflerini düşürürken banka altın hedefi için 50 dolar düşüşü işaret ederek ons başına 2100 dolar beklentisini açıkladı. Gümüş için bu rakam ons başına 28 dolarlık bir fiyat öngörüsünü beraberinde getirdi.

commerzbank.jpg

Gümüş fiyatları piyasalardaki temkinli havanın etkisiyle birlikte istikrar arayışına devam etmektedir. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi sinyalleri ile birlikte fiyatların 22 dolar seviyesine geri çekildiği görülüyor. Satış yönünü yatırımcıların piyasaya yönlendirmesi ile birlikte fiyatların 22 dolar seviyesinde test edileceği beklentisi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN