Altını satma zamanı geldi mi? İslam Memiş ters köşe yapacaklar diyerek uyardı: "Bakalım kimin elinde kalacak"

Altını satma zamanı geldi mi? İslam Memiş ters köşe yapacaklar diyerek uyardı: "Bakalım kimin elinde kalacak"

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren değerlendirme geldi. İsabetli tahminleriyle bilinen İslam Memiş, gram altında ters köşeyi işaret etti. Altın satmanın zamanını merak edenlere cevap verdi. İşte tüm detaylar...

Finans Analisti İslam Memiş'ten çarpıcı gram altın yorumu geldi. Yeni haftada peş peşe rekor kıran gram altını gündemine alarak, yatırımcıları uyardı. Açıklamalarında sık sık dile getirdiği alım fırsatlarından bahseden Memiş, yatırımcılara sitem etti.

O RAKAMI İŞARET ETTİ

İsabetli tahminleriyle bilinen İslam Memiş, konuşmasına ons altını değerlendirerek başladı. Ons altının 2193 dolar seviyelerinde olduğunu söyleyerek, yüzde 1,62 oranında artış olduğunu paylaştı. Sosyal medya hesabından ve köşe yazısında paylaştığı yorumlara dikkat çeken Memiş, 'arkadaşlar dikkat edin! ONS altın tekrar 2.100 dolar seviyesinin altına sarkabilir.’ ifadelerini işaret etti. Ons altında 2090 - 2070 dolar seviyelerini bekleyen Memiş, yıl içerisinde orta ve uzun vadede beklenilmesi konusunda uyardı. Ons altın için 2350 dolar tahminini yeniledi.

0x0-dalgali-deniz-icin-uyarilar-pes-pese-altinda-kritik-hafta-endiseler-hafifledi-ons-altinda-baski-artti-1632039181807.webp

TERS KÖŞE BEKLİYOR

Altın yatırımcısı hakkında konuşan finans analisti, ilk yatırımını yapacaklara uyarılarda bulundu. Ons altının 1985 dolar seviyelerinde bedava olduğunu sık sık söyleyen uzman isim, şimdilerde 2192 dolar olduğunu belirtti. Bu seviyelerde frene basmak gerektiğini söyleyerek, aceleye yer olmadığının altını çizdi.

Agresif yükselişler yaşandığında desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Yatırımcıları uyaran İslam Memiş, ters köşe yapacağını duyurdu. Yılın henüz yeni başladığını işaret ederek, teknik bir düzeltme olması gerektiğini söyledi.

21-aralik-gram-ve-ceyrek-altin-ne-kadar-altin-duser-mi-qqcy-1.webp

HER AY REKOR KIRACAK

Gram altın günden güne rekor yenilerken, 2245 TL seviyesine yükseldi. Yüzde 1,73 oranındaki değer artışıyla beraber İslam Memiş'in gündeminde yer aldı. Memiş, 2023 yılın son çeyreğinde, 2024 yılında sık sık rekor beklediğini dile getirmişti. Rekorların her ay geleceğini söyleyen uzman isim 3000 TL'yi işaret etti.

HER DÜŞÜŞ ALIM FIRSATI

Gram altında 3000 TL seviyelerinin beklenmesi konusunda uyaran Memiş, altınlara sahip çıkın uyarısında bulundu. Gram altın konusundaki açıklamalarına, "Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Fiyata değil miktara bakıyoruz. Satış için daha çok erken. Defalarca bu konuda uyarıyorum. Ancak altın yatırımcısı şuna çok dikkat etmeli. Bu hafta müthiş bir şekilde altın talebi vardı. Herkes dövizcilerde kuyumcularda kuyruk olmuş durumda. Korku ve panik burada çok önemli. Bedavayken almazsın ucuzken almazsın pahalı alırsın. Gram altından Türkiye’de zarar eden yok. Kendisi son 25 yılda Türkiye’de en çok kazandıran yatırım aracıdır.” ifadeleriyle noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN