Altının gram fiyatı 4 bin 402 lira seviyesinde

Altının gram fiyatı 4 bin 402 lira seviyesinde

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Gram altın 4 bin 402 liradan, çeyrek altın 7 bin 373 liradan, cumhuriyet altını ise 29 bin 743 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 4 bin 402 liradan işlem görüyor.

Dün ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 4 bin 399 liradan tamamlamıştı. Saat 09.25 itibarıyla ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 4 bin 402 lira seviyesinde bulunuyor.

Piyasalarda çeyrek altın 7 bin 373 lira, cumhuriyet altını ise 29 bin 743 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı, yeni güne yüzde 0,1 artışla 3 bin 358 dolardan başladı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine yönelik artan beklentiler, dolara olan talebi azaltarak altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın açıklayacağı yılın üçüncü enflasyon raporunun ve TCMB haftalık para ile banka istatistiklerinin takip edileceğini belirtti. Yurt dışında ise Euro Bölgesi büyüme verileri ile ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) öne çıkıyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 3 bin 450 dolar seviyesinin direnç, 3 bin 280 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğu kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN