Altınlarınızı hemen test edin! İslam Memiş' ten sahte altın uyarısı: Meğer böyle hemen anlaşılıyormuş

Altınlarınızı hemen test edin! İslam Memiş' ten sahte altın uyarısı: Meğer böyle hemen anlaşılıyormuş

Finans Analisti İslam Memiş'ten yatırımcıyı korkutan uyarı geldi. Piyasada yayılan sahte altın söylentilerinin ardından, yatırımcıların test etmesini istedi. İşte altının gerçek olup olmadığını anlayacağınız o yöntem...

Dünyada bulunan en değerli madenlerden sarı metal (altın) dolandırıcıların da gündeminde yer alıyor. Sahte altın üreterek dolandırmak isteyenler zaman zaman bu başarıya ulaşabiliyor. Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcılara sahte altın uyarısında bulundu. İşte gerçek altınla sahte altın arasındaki fark...

f12.webp

Altın konusunda yatırımcıları uyaran İslam Memiş, dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetti. Ucuza altın bulanlara dikkat çeken Memiş, sahte altın satışlarının genellikle internet üzerinden yapıldığının altını çizdi. Tüketicileri yanıtlan bu altınların tespitinin zor olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu.

mihenk-tasi-2-001.jpg

GERÇEĞİ VE SAHTESİ BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR

Altını kuyumcuya götüren yatırımcı bozdurmak üzereyken acı gerçeği öğreniyor. Sahte altınları ayırt etmenin zor olduğunu söyleyen Memiş, teknolojiyle birlikte altında sahtecilik de yeni bir boyut kazanıyor. Gerçek altınlara benzeyen sahte altınlar, yatırımcıların güvenini kaybetmesine neden olabiliyor.

dvbgobhwkaadtqq-001.jpg

SAHTE VE GERÇEK ALTIN ARASINDAKİ FARK

Altının gerçek mi sahte mi olduğunu öğrenmek için mihenk taşı testi yapabilirsiniz. Uzun zamandır kullanılan bu yöntemde, mihenk taşı üzerine altını sürterek izleme yapıp yapmadığı gözlemlenir. Gerçek altın mihenk taşına sürtüldüğünde iz bırakmazken sahte altın iz bırakabilir.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Sahte altınlara karşı önlem almanın önemli yollarından birisinin de fiziki alım olduğunu işaret eden İslam Memiş, internetten alım yapan yatırımcılara seslendi. Güvenilir ve bilinen markalardan alım yapması tavsiye edilirken, sahte altın riskini en aza indirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN