Aman Mühendisler Duymasın! Bu Robot Köpek Audi'de Tam Zamanlı Çalışıyor

Dünyaca ünlü robotik şirket Boston Dynamics'in 'Spot' adlı köpeği Audi'de çalışıyor. Evet! yanlış duymadınız, bu robot köpeğin Audi'de bir işi var hatta söylentilere göre iyi de bir maaş alıyor. Şirin mekanik robot ise çalıştığı yer itibariyle mühendisleri kıskandırmayı başarıyor. Robot köpek Spot ve Audi'de yaptığı işin detayları ise haberimizde yer alıyor.

Audi'de çalışan Spot, Boston Dynamics'in ilk robotu değil aslında. Atlas adlı insan boyutlarında da bir robotu bulunan Boston Dynamics bazı insanları biraz korkutsa da bu şirin robotlarıyla eminiz ki Terminatör filmindeki Skynet gibi dünyayı ele geçirmeyecektir. Yani en azından biz öyle umuyoruz.

AUDİ'YE MİLYONLAR KAZANDIRIYOR

Tam zamanlı Audi'de çalışan Spot'un görevi ise Alman dev için üretim fabrikalarında üç boyutlu taramalar yaparak tesislerin olası bir yeni modelin üretim hattına girmesi durumunda minimum değişiklikler yaparak zamandan, enerjiden ve hammaddeden tasarruf etmesini sağlıyor. Bu tatlı, minik köpek aslında yaptığı iş itibariyle Audi'ye milyonlarca dolar kâr kazandırıyor çünkü yaptığı üç boyutlu taramalar sayesinde Audi üretim tesislerinde tersine mühendislik yaparak, tesisin yeni modellere uyum sağlaması için sıfırdan prototip üretilmesine gerek kalmıyor.

1-006.jpg
"Boston Dynamics'in robot köpeği Spot"

ÜÇ HAFTALIK İŞİ BİR TAS MAMA VE SU OLMADAN YAPIYOR

Robo-köpek Spot iş başındayken bir insan tarafından yapılacak ve haftalarca sürecek olan üç boyutlu tarama verisini 48 saatte yapıyor hatta daha da tasarruf etmek ve her ayrıntıyı daha detaylı yakalamak için ise kendisine uygun bir rota çiziyor ve bütün tesisi efektif bir şekilde tarıyor. Bütün bunları da bir tas mamaya ve suya ihtiyacı olmadan yapıyor beraberinde de üretim tesisinde herhangi bir press makinesine düşmüyor ve sabah işe gelen çalışanları korkutup kaçırmıyor.

2-001.jpg
"Boston Dynamics'in atletik insan robotu Atlas"

DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE KULLANILIYOR

Boston Dynamics'in bu robotlarını her ne kadar Türkiye'de pek fazla görmesek de aslında dünyada birçok yerde bu robotlar kullanılmaya başladı ve Boston Dynamics'e bu robotlardan dolayı övgü ve teşekkür yağmurları yağmaya başladı. Sosyal medyada da oldukça aktif olan bu şirket videolarını da eğlenceli bir şekilde paylaştıklarından bazı kişilere 'Acaba samimi davranarak mı bizleri ele geçirecekler?' sorusunu akıllara getirdi.

3-001.jpg

TATLI KÖPEK SPOT İNSANLARI SEVİYOR MU YOKSA DÜNYAYI ELE Mİ GEÇİRECEK?

Aferin Spot. Hata yapmayacağını bildiğiniz ve genellikle filmlerde kullanılan bir et ile kandırılamayacak bu robot gelecekte iş yerlerinin en aranan elemanlarından ve güvenliklerinden olacak gibi görünüyor. Peki siz bu robo-köpek Spot hakkında neler düşünüyorsunuz, sizce bu köpek dünyayı ele geçirebilir mi?

Bu tatlı köpeğe güveniyorsanız Boston Dynamics'in yaptıklarıyla sizi şoke edecek olan robotlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN