Apple CEO'sundan Çin’e sürpriz ziyaret

Apple CEO'sundan Çin’e sürpriz ziyaret

Apple CEO'su Tim Cook, şirketinin uzun yıllardır iş birliği yaptığı Çin’i ziyaret etti. Pekin’de yapılan bir etkinliğe katılan Cook, Çin’deki inovasyonların altını çizerken, ziyaretin zamanlaması dikkat çekti.

Apple CEO’su Tim Cook, ülkenin koronavirüs kontrollerini geçen yıl biterken sona erdirmesinin ardından yeniden düzenlenen Çin Kalkınma Forumu'na katılmak üzere başkent Pekin'e gitti. Cook, Çin’i inovasyonları ve ABD merkezli teknoloji devi Apple ile uzun süreli bağları nedeniyle övdü.

The Paper haber kuruluşuna konuşan Cook, "Çin'de inovasyon hızla gelişiyor ve daha da hızlanacağına inanıyorum" dedi.

KRİTİK ZAMANLAMA

Üst düzey ziyaret, Pekin ile Washington arasındaki gerilimin arttığı ve Apple'ın tedarik zincirinde Çin'e olan bağımlılığını azaltmak ve üretimi Hindistan gibi yeni merkezlere kaydırmak istediği bir zamanda gerçekleşti.

Geçen yıl, Apple tedarikçisi Foxconn tarafından yönetilen dünyanın en büyük iPhone fabrikasında üretim, Çin'in koronavirüse karşı sıfır vaka politikalarının işçi huzursuzluğunu körüklemesinden sonra büyük ölçüde kesintiye uğradı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN