Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Fiyatlar roket gibi yükseliyor: Araba alırken bunlara dikkat edilmesi gerekenler

Araba alacaklar elini çabuk tutsun! Fiyatlar roket gibi yükseliyor: Araba alırken bunlara dikkat edilmesi gerekenler

Araba fiyatlarının fiyatları yerinde durmuyor. Sürekli olarak artan araba fiyatları Ramazan Bayramı öncesinde yeniden uçuşa geçti. Her geçen gün zamlanan otomobil piyasasında yeni zamlar kapıya dayandı. Zam oranı yüzde 40'a dayandı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından piyasa değerlendirildi. İşte tüm detaylar...

OTOMOBİL PİYASASINDA KÖTÜ NİYETLİ SATICILARA DİKKAT

Otomobil piyasasındaki sessizlik yerini fırtınaya bıraktı. Son zamanlarda zam konusu ile pek yan yana getirilemeyen otomobil fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ramazan Bayramı'nın kapıya dayanması ile birlikte zam haberleri gündemde yer alıyor. Zamlanan otomobil piyasasına dair İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından mağduriyetler paylaşıldı.

Ertemel'in otomobil piyasasına dair yaptığı açıklamalar ise otomobil alma hayali kuranların dikkatini çekti. Bayram öncesinde her zaman olduğu gibi piyasanın hareketliğini belirten Ertemel, otomobil sektöründe kötü niyetli kişilerin olabileceğine dikkat çekti. Kötü niyetli otomobil satıcılarında karşılaşılan en dikkat çeken mağduriyetlerinden birisi de kilometreyle oynanması oldu.

66666555555555-1.jpg

SORGULAMADAN OTOMOBİL TİCARETİ YAPMAYIN

Otomobillerde genel olarak yüksek kilometreli otomobillerin alınarak kilometre kadranıyla oynanarak düşük kilometreden satıldığının altı çizildi. Otomobilin elektronik ortamlar ile birlikte oynanarak kilometresinde değişiklik yapıldığını belirtti. Vatandaşların otomobil almadan önce TSE tarafından onaylanmış eksper merkezlerinde araçları kontrol etmesini ve internet mecrası üzerinden kilometre kontrolü yapması gerektiğini belirtti.

Otomobillerin geçmişinin sorgulanması ile birlikte alınan bilgilerin doğruluğunun sağlanabileceği açıklandı. Eksper kontrolünde rahatlıkla görülebildiğini belirten bu işlemlerin ise alıcıda farkındalık yaratacağını belirten Ertemel, detaylı sorgulanmaların yapılması halinde mağduriyetlerin de son bulması açısında önemine vurgu yaptı.

cars-online.jpeg

YILBAŞINDAN İTİBAREN YÜZDE 40 ARTTI

Otomobillerin Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte zamlandığını açıklayan Ertemel oranları paylaştı. Otomobil piyasasında yüzde 40'a varan bir zam oranı olduğunu açıklayan Ertemel, bu artışın bayram öncesi olmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

Piyasanın hareketli olduğunu ifade ederek, bu taleplerin ve zamların sadece bayramdan dolayı olmadığını da duyurdu. Genel seçim sonrasında otomobil fiyatlarının yükseleceği konusunda açıklamalarda bulundu. Otomobil piyasasında 2023 yılı başından itibaren yüzde 40'a varan zam oranlarını gözlemlediklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN