Araba almak hayallerde kalacak! 7 gün sonra bir kez daha gerçekleşti: Artık en ucuz aracın fiyatı...

Araba almak hayallerde kalacak! 7 gün sonra bir kez daha gerçekleşti: Artık en ucuz aracın fiyatı...

Euro döviz kuru dalgalanmalarının ardından otomobil maliyetlerine bir artış daha eklenecek gibi görünüyor. Tahminlere göre, bu yeni artışın minimum yüzde 5 olması bekleniyor.

Otomobil maliyetlerinde yalnızca bir hafta sonra ikinci döviz artışı uygulanıyor. Otomotiv firmalarının resmi web sitelerine göz attığımızda otomobil fiyatlarının düşürüldüğü ve güncelleneceği anlaşıldı. Bu durumda hızlı hareket eden bazı firmalar mevcuttu. Bu firmaların en dikkat çekeni Ford oldu. Ford, bugün fiyat listesini güncelleyerek otomobil fiyatlarına yüzde 7'lik bir artış uyguladı.

BİR HAFTA ÖNCE ARTIŞ YAŞANMIŞTI

1 Haziran'da otomobil maliyetlerine seri artışlar uygulanmış, 30 bin liradan başlayan bu artışlar, lüks otomobillerde 300 bin liraya kadar çıkmıştı. Bu artışın ardından Türkiye'deki en uygun fiyatlı otomobil 524 bin liraya kadar çıkmıştı.

YENİ BİR ARTIŞ DAHA YAKLAŞIYOR

Renault ve Dacia gibi otomotiv şirketlerinin fiyat listesi sayfalarına baktığımızda, araçların maliyetlerine bir artışın daha yaklaştığı anlaşılıyor. Zira, yüksek oranda zam gelen otomobillerin fiyatlarının sadece 7 gün önce güncellendiği ve fiyatların yeniden düşürüldüğü ve güncellenme uyarısıyla karşılaşıyoruz.

Renault'un resmi sayfasında yayınlanan bildirim şu şekildedir:

1-003.jpg

Dacia'nın resmi sayfasındaki bildirim ise şu şekildedir:

2-005.jpg

NEDEN ARTIŞ GELİYOR?

Piyasalarda döviz kuru fırtınası hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'de satılan hemen hemen tüm araçlar Avrupa üzerinden geldiği için, Euro kuru yükseldikçe otomobil fiyatları da otomatik olarak yükseliyor. Geçen hafta 21 lira olan Euro kuru, 24.75 TL'ye kadar çıktıktan sonra otomobil fiyatlarına yeni bir artışın hazırlığının başladığı anlaşılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN