Araba almayı düşünen artık vazgeçecek! İkinci el otomobillere dev zam: O oran tüm hesapları değiştirecek!

Araba almayı düşünen artık vazgeçecek! İkinci el otomobillere dev zam: O oran tüm hesapları değiştirecek!

Otomobil fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. ÖTV indirimi ile düşüşe geçen otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçmiş durumda. Araba fiyatları ile ilgili yapılan son dakika açıklaması ise araç alacakları kara kara düşündürdü. Araba almayı düşünenler artık vazgeçecek! İkinci el otomobillere dev zam geldi! Peki ikinci el otomobil fiyatları ne kadar? Otomobil fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte detaylar haberimizde...

Otomobil fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. ÖTV indirimi sonrası düşüşe geçen ikinci el otomobil fiyatlarına dev zam geldi! Araç sahibi olmak artık hayal oldu. O aran tüm hesapları değiştirdi. Piyasalar yangın yerine döndü. Şimdi alan kar elde eder. Peki ikinci el otomobil fiyatları ne kadar oldu? Otomobil fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA: İKİNCİ EL OTOMOBİLLERE DEV ZAM!

Araba fiyatları ile ilgili flaş bir duyuru yapıldı. Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı vatandaşları ikinci el otomobillere yönlendirmiş durumda. Bayilerde sıfır araç bulamayan vatandaşlar ikinci el otomobillere yönelirken gelen son dakika haberi piyasalarda hareketliliğe neden oldu. Yoğun talep sonrası fiyatlar yükseldi. Peki fiyatlar ne kadar arttı? İkinci el otomobiller ne kadar oldu? İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel merak edilen soruları tek tek cevapladı.

ghhghg-59.jpg

"YÜZDE 30 ZAM YAPILDI"

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, yaptığı açıklamada ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 30'a varan zam geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aralık ayında ÖTV matrah güncellemesinin ardından talep yükselmiş ve bu talebe bağlı olarak fiyatlar artmıştı. Bunun yanında artan maliyetler de fiyatların yükselmesindeki diğer etkenler arasında. İkinci el piyasasında aralık-mart itibarıyla yüzde 30’lara varan artışlar söz konusu."

jhjhjhhj-5.jpg

"ARAÇ ALMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN"

Araç almak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Ertemel, alım için en doğru fırsatın bu zaman olduğunu kaydetti. En çok tercih edilen otomobil modellerine değinen Ertemel, "Yaş olarak yüksek talep 5 yaş ve üzeri araçlarda. En yüksel talep ise 10 yaş ve üstü araçlarda yaşanıyor. Marka/model olarak bakıldığında ise c segment aile otomobilleri en çok tercih edilen araçlar arasında. Bu araçların pek çoğu yerli üretim olduğundan emsallerine göre fiyat avantajı sunmasıyla tercih sebebi oluyor. Piyasa şartları ve mevcut koşullar itibarıyla önümüzdeki süreçte araç fiyatlarının yükseleceği kanaatindeyiz. Bu sebeple otomobil almak isteyen vatandaşlarımıza her zaman söylediğimiz şey, araç almak için bugün en doğru zaman." dedi.

gfgfgfgf-2023-03-28t113129-871.jpg

ÜRETİM OLDUKÇA LİMİTLİ! FİYATLAR HIZLA YÜKSELECEK

Otomobil üretiminin düştüğünü ve bundan dolayı fiyatların hızla yükseldiğini belirten Ertmel, şunları söyledi:

"Global yaşanan hammadde ve çip problemleri gibi üretimi etkileyen sebepler neticesinde otomobil üretimi oldukça limitli gerçekleşiyor. Buna nazaran ülkemizdeki enflasyonist ortam ve fiyatların artacağı düşüncesiyle yatırım aracı olarak görülen otomobillere talep bir o kadar fazla. Dolayısı ile bekleme listesi aylarca uzayabiliyor. Oldukça limitli üretim ve yüksek talep ortamında bayilerin stokçuluk yaptığından söz edemeyiz. Fiyat yükselişlerini fırsat bilerek bu yöntemlere başvuranların sektör dışı kişi ya da kuruluşlar olduğunu düşünmekteyiz."

EN DÜŞÜK ARAÇ FİYATI NE KADAR?

En düşük araç fiyatları 400.000 TL’nin biraz altında başlıyor. Ancak bu baremin altında 3 model kalmış durumda. Arz sorunu sebebiyle de bulmak oldukça güç.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN