Arabalar değil fiyatlar uçuyor! Yeni zamların geleceği tarih belli oldu, işte sıfır ve ikinci el araçlarda yeni zam oranı

Arabalar değil fiyatlar uçuyor! Yeni zamların geleceği tarih belli oldu, işte sıfır ve ikinci el araçlarda yeni zam oranı

Hayat pahalılığı ve dalgalanan kur karşısında büyük bir artış yaşayan otomobil piyasasına yeniden zam geldi. Otomobil hayali kuran vatandaşlar parayı denkleştirse de geçen süre zarfında araç fiyatları neredeyse iki katına yükseliyor. Araç satın almak isteyen vatandaşlara kısa bir süre önce kötü bir haber daha geldi. Hayat pahalılığının uçtuğu günlerde araç sahibi olmak oldukça zor. İşte tüm detaylar...

Araç piyasası ne zaman düşecek?

Sıfır araçlarda yaşanan zam üzerine ikinci el araçların piyasasında da büyük bir artış görülüyor. Son zamanlarda yaşanan küresel olaylar nedeniyle büyük bir artış yaşayan araç fiyatları oluşan çip krizi nedeniyle adeta patladı.

İnanılmaz fiyatlara yükselen araç fiyatlarının yanı sıra galerilerde sıfır araç bulmak bile neredeyse imkânsız hale geldi. Ellerinde sıfır araç bulunduran satıcılar ise bayi fiyatlarının 100 bin lira üzerinde bir fiyat tarifesi uyguluyor.

Sıfır araçlarda yaşanan yükseliş ikinci el araç piyasasını da büyük oranda etkiliyor. İkinci el araç piyasası verilere göre sadece ocak ayında yüzde 6'lık bir artış gerçekleştirdi. Fiyat artışının önüne geçilemediği bu dönemde 2023 model modeller henüz piyasada görülmüyor.

2023 yılına girilmesiyle birçok ürün fiyatlandırılması değişirken sıfır otomobil fiyatlarında da değişiklik görüldü. Marka tarafından belirlenen marj oranları 2023 yılı ile güncellendi.

2el-arac-alirken.jpg

Piyasanın en hızlı satılan araçları!

Oluşan kriz ve birçok etkenle birlikte uzun süredir sıfır araç piyasasında durgunluk söz konusu. Bu durum vatandaşı sinirlendirse de elden bir şey gelmiyor. Sıfır araç beklemekten yorulan vatandaş soluğu ikinci el araç pazarlarında aldı.

Fakat ikinci el araç piyasasının sıfır araçlarla yarıştığını gören alıcılar neye uğradıklarını şaşırdı. Yılbaşı itibariyle yüzde 15 artan ikinci el araç piyasası sıfır araç almak isteyen vatandaşları eski model araçlara yönlendirdi. İkinci el araç piyasasında en çok el değiştiren modeller ise şu şekilde açıklandı;

  • 2018 Megane
  • 2018 Clio
  • 2017 Egea
  • 2021 Egea
  • 2016 Passat
  • 2016 Symbol
  • 2016 Golf
  • 2016 Polo
  • 2015 Focus

dp-hsyyvaaeqr5b.jpg

Sıfır araç piyasası için tarih verildi!

Yapılan açıklamalara göre araç piyasası 2023 yılının şubat ayı itibariyle tekrardan canlanması bekleniyor. Şubat ayı ile birlikte sıfır araçların bayilerde olacağı iddialar arasında yer aldı. 2022 modellerin tedarikinde sorunlar yaşansa da 2023 model ağırlıklı araçlar şubat ayı itibariyle bayilerde yer alacak. 2023 model araçların piyasaya sürülmesiyle birlikte fiyatların yeniden güncelleneceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN