Arabalar kapıda yatacak! Akaryakıtta yeni zam için yeşil ışık: Bu kez öyle üç beş değil

Arabalar kapıda yatacak! Akaryakıtta yeni zam için yeşil ışık: Bu kez öyle üç beş değil

Peş peşe gelen zamlardan sonra akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. Öyle ki bugün sürücüler için bir kötü haber daha geldi ve brent petrolün varil fiyatının 94,73 lira olduğu açıklandı. Söz konusu artışın ise akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam olarak yansıması öngörülüyor...

Uluslararası piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak Türkiye'deki akaryakıt fiyatları da değişmeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatının 94,73 dolara çıkması, akaryakıt fiyatlarına da yeni zammın gelmesinin yolunu açtı...

BRENT PETROL ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Cuma günü 94,63 seviyelerine yükselerek brent petrolün varil fiyatı, günü 93,93 dolarla kapatmıştı. Fakat bugün itibari ile yeniden 94,73 dolar seviyesini görerek yüzde 0,85'lik bir artışa imza attı.

h-15-ic-2.jpg

Yaşanan yükseliş, Suudi Arabistan ile Rusya'nın üretimlerindeki kesintilerin sürmesinin ardından yılın son çeyreğinde küresel talep ve arz dengesizliğinin artacağı endişesi ile yayandı. Uzmanlar, söz konusu kesintilerin 2023'ün son çeyreğinde piyasayı günde 2 milyon varil açığına itebileceği endişesinde.

Çin'in ekonomiye dair teşvik politikalarının petrole olan talepte toparlanmaya neden olacağı yönündeki beklentiler ile ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler de petrol fiyatlarındaki artışa destek oluyor.

h-15-ic.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINA YENİ ZAM KAPIDA

Yaşanan son gelişmelerin Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıması bekleniyor. Yatırımcılar, bu hafta küresel merkez bankalarının faiz politikalarıyla ilgili ipuçları ve Çin'den gelecek önemli ekonomik verileri yakından izleyecekler.

Teknik bakımdan, brent petrolde 94,77 ve 94,92 dolar aralığının direnç, 94,31 ve 94,23 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN