Arabası olanlar kontak kapatacak! 1 Trilyonluk vergiler bel bükecek, kötü haber herkes için verildi

Arabası olanlar kontak kapatacak! 1 Trilyonluk vergiler bel bükecek, kötü haber herkes için verildi

Yeni yıla doğru güncel vergi oranları merak konusu oldu. Özellikle araçlardan alınan vergiler giderek artarken gelen son dakika haberi milyonlarca kişiyi hüsrana uğrattı. Arabası olanlar bu haberden sonra kontak kapacak! 1 trilyonluk vergi geliyor. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor? Peki araç vergilerine ne kadar zam geliyor? 2024 araç vergileri ne kadar olacak? İşte tüm detaylara haberimizde...

2024 yılında vatandaşların ödeyeceği vergi oranları netleşti. Araç sahiplerinden alınan vergiler hızla artarken gelen son dakika haberi milyonlarca sürücüyü hüsrana uğrattı. Arabası olanlar bu haberden sonra kontak kapatacak! 1 trilyonluk vergi geliyor, duyanların ağzı açık kalıyor. Kötü haberi az önce duyurdular. Peki 2024 araç vergilerine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

AZ ÖNCE DUYURDULAR: 1 TRİLYONLUK VERGİ ALINACAK

Yeni yıldan itibaren vergi yükleri giderek artacak. Önümüzdeki yıl aracı olanlardan ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç 1 trilyon lirayı aşkın vergi alınacak. Hükümet yeni vergilerle vatandaşların belini bükerken önümüzdeki yıl MTV gelir tahminini ise 68 milyar 962 milyon lirayla üst seviyelere çıkarıldı.

jhjhjh-71.jpg

ARABASI OLANLAR KONTAK KAPATACAK

Orataya çıkan rakama göre araç sahiplerinden seneye toplanacak MTV'nin yüzde 84.3 oranında yükseleceği belirtiliyor. Yeni araç satın alacaklardan da ÖTV yoluyla önümüzdeki yıl 498.5 milyar lira gelir bekleniyor. Yüzde 44'lük bu artış hedefi yeni yılda sıfır araca yönelik zamların da yüksek seyredeceğini işaret ediyor.

Araç sahiplerinden ayrıca akaryakıt Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) olarak 455 milyar lira tahsil edilecek. Sadece akaryakıt ÖTV'sinin Katma Değer Vergisi (KDV) olarak ayrıca 91 milyar lira alınacak. Böylece gelecek yılın bütçesine araç sahiplerinden akacak kaynak, araç ve akaryakıttaki ÖTV'siz fiyatı üzerinden alınacak KDV hariç 1 trilyon 113 milyarı aşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN