Araç almak isteyenler şimdi tam zamanı! Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Piyasanın uzmanından “İndirim geliyor” çağrısı

Araç almak isteyenler şimdi tam zamanı! Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı: Piyasanın uzmanından “İndirim geliyor” çağrısı

Araç almak isteyenleri sevindirecek gelişmeler yaşanmaya başladı. Otomobil yazarı Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sevindiren haberi verdi. Özpeynirci, o iki araba modeline yakında indirim gelebileceğini açıkladı…

Araba alma düşüncesi olanları ilgilendiren karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu doğrultuda elektrikli araçlardaki matrah oranlarında güncellemeye gidildi. Yeni değişiklik ile motor gücü 160 KW’yı aşmayan otomobillerde ÖTV matrahı 1 milyon 250.000 TL’den 1 milyon 450.000 TL’ye çıkarıldı. Matrah düzenlemesi dün itibari ile yürürlüğe girdi.

O 2 MODELDE İNDİRİM SÖZ KONUSU

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili şunları aktardı:

"%10'luk ÖTV diliminde yer alan elektrikli otomobillerin matrah sınırının (vergisiz fiyat) 1 milyon 250 bin TL'den 1 milyon 450 bin TL'ye çıkarılması 2 modelde indirim getirebilir.

Bunlardan ilki %40'lık ÖTV diliminde yer alan Hyundai Ioniq 5'in 125 kW gücündeki 4x2 versiyonu. %10'luk ÖTV dilimine inerse fiyatı 2 milyon 185 bin TL'den 1 milyon 718 bin TL'ye inebilir. Diğer ise Mercedes EQA'nin 4x2 versiyonu.

hyundai-loniq.jpg

Onun fiyatı da %10'luk ÖTV dilimine indiği an 2 milyon 350 bin TL'den 1 milyon 880 bin TL'ye inebilir. Her 2 markanın bu 2 model için çalıştığını öğrendim. Bakalım pazartesi günü bu indirimler listelerde yer alacak mı Not: Son dönemde %10'luk dilimde kalabilmek için fiyatları baskılayan bazı modellerde ise yukarı yönlü fiyat ayarlamaları olabilirmiş."

Alınan kararda benzin, LPG veya dizel yakıtlı araçlara dair hiçbir ÖTV matrah indirimi açıklaması gelmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı olmadan ÖTV matrahlarında değişikliğe gidilemiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN