Araç almak isteyenlere müjde! Sıfır ve ikinci el piyasaları belli oldu, ÖTV matrah ile bakın ne kadar indirim olacak

Araç almak isteyenlere müjde! Sıfır ve ikinci el piyasaları belli oldu, ÖTV matrah ile bakın ne kadar indirim olacak

Araç sahibi olmak için bekleyenlere açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ’den geldi. Yaptığı açıklamada araç sahibi olmak isteyen kişilerin beklediği gibi bir indirim haberinin olmadığına değinen Bakan Nureddin Nebati matrah düzenlemesi üzerinde çalışıldığını da belirtti. İşte yapılan açıklama ve ÖTV matrah düzenlemesi hakkında diğer detaylar...

Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi araç fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. Araç sahibi olmak isteyen kişiler yaptıkları bu araştırmanın yanı sıra ÖTV indirimi de beklemekte. Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada herhangi bir ÖTV indirimi yapılmayacağını bunun yerine matrah düzenlemesi yapılması için çalışıldığını belirten Bakan Nureddin Nebat yapılacak olan matrah düzenlemesinden sonra araç fiyatları da düşüş görüleceğini belirtti. Yapılan bu açıklamadan sonra araç sahibi olmak isteyen kişilerin dikkatleri yapılacak matrah düzenlemesinden sonra 2. el ve sıfır araç fiyatlarının ne kadar olacağı konusuna geldi.

ötv

“Otomobilde ÖTV indirimi yok”

Araç sahibi olmak isteyen kişiler ÖTV’de bir indirim yapılmasını beklerken Bakan Nureddin Nebati ÖTV’de bir indirim yapılmayacağını fakat matrah düzenlemesi yapılarak araç fiyatlarında düşüş olacağını belirtti. Bakan Nureddin Nebati bu konuda bir açıklama yaparak araç sahibi olmak isteyen kişileri bilgilendirdi. Yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; “Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor” ifadelerine yer verdi. Aralık ayında yapılacağı bilinen EYT düzenlemesinin yanı sıra yeni gelen bir haber ile sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti, aralık ayının ikinci yarısında Meclis’e gelmesi beklenen yeni torba yasanın daha hazırlığını sürdürmeye devam ediyor. Bu torba yasada da en dikkat çeken konu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimleri olacak.

Matrah artacak, vergi düşecek

Araç sahibi olmak isteyen binlerce kişinin beklediği ÖTV indirimi hakkında yaşanan gelişmeler sonucunda araç fiyatlarında düşüş yaşanacağı belirtildi. Yapılacak olan yeni düzenlemede ÖTV indirimini de etkileyecek olan matrah düzenlemesi yapıldıktan sonra araç fiyatlarında düşüş yaşanması beklenmektedir. Geride bıraktığımız aylarda yapılan KDV indirimi milyonlarca vatandaşın alım gücüne katkıda bulunmuşken bu günlerde ÖTV’de indirimi ile ilgili çalışma yapıldığı haberi duyuruldu. Birinci taslakta ÖTV matrah limitinin artırılması bulunmaktadır. Bu şekilde daha yüksek fiyatlı araçlardan daha düşük oranda vergi alınmış olacak.

İkini taslakta da matrah artırımının dışında düşük silindir hacmine sahip sıfır otomobillerde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) tamamen sıfırlanması söz konusu olacak ve bu konuda yapılacak olan çalışmalarla da netlik kazanacak. Araç sahibi olmak isteyen milyonlarca kişinin yüzünü güldürecek olan matrah indirimi sonucunda ÖTV’de indirim yaşanarak 2. el ve sıfır araç fiyatlarında düşüş yaşanması beklenirken araç piyasasında da canlanma yaşanarak araç alım satımların çoğalması beklenmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN