Araç Sahipleri Dikkat! Kaçak Geçiş Ödemelerinde Süre Değişti: 4 Katı Ceza Verilecek

Araç Sahipleri Dikkat! Kaçak Geçiş Ödemelerinde Süre Değişti: 4 Katı Ceza Verilecek

Araç sahipleri dikkat. Otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlerde verilen ceza ödeme sürelerinde değişiklik oldu. Yapılan yeni düzenlemeye göre, kaçak 15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre içinde ödeme yapılması halinde ise geçiş ücreti ile bu geçiş ücretinin bir katı idari para cezası tahsil edilecek. 45 günden sonra da geçiş ücreti ve 4 katı para cezası uygulanacak. Öte yandan uygulama, 21 Mayıs sonrası geçişleri de kapsayacak.

Otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişler için verilen ödeme süresinde değişikliğe gidildi. Resmi Gazetede yayımlanan genelgeye göre, kaçak 15 günlük süreyi izleyen 30 günlük süre içinde ödeme yapılması halinde ise geçiş ücreti ile bu geçiş ücretinin bir katı idari para cezası tahsil edilecek. 45 günden sonra ise geçiş ücreti ve 4 katı para cezası uygulanacak.

4 KATI PARA CEZASI UYGULANACAK

Uygulama, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz'dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçişler için geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN