Araç sahiplerine büyük şok! Ünlü lastik devi iflas bayrağını çekti. Fabrikalar bir bir kepenk indiriyor

Araç sahiplerine büyük şok! Ünlü lastik devi iflas bayrağını çekti. Fabrikalar bir bir kepenk indiriyor

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri etkilemiş durumda. Yaşanan krize daha fazla dayanamayan şirketler iflas ederken gelen son dakika haberi piyasaları altüst etti. Araç sahiplerine büyük şok. Ünlü lastik devi iflas bayrağını çekti! Fabrikalar bir bir kepenk indiriyor. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik krizin etkileri sürmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa'da başlayan Rusya- Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da süren İsrail-Filistin çatışması piyasaları tedirgin ederken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen son dakika bilgisi araç sahiplerini şoke etti. Ünlü lastik devi iflas bayrağını çekti. Fabrikalar bir bir kepenk indiriyor.

ÜNLÜ LASTİK DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Araç sahipleri bu haberle şoke olacak. Otomotiv sektörünün önde gelen tedarikçilerinden Continental, ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Ünlü marka, maliyetleri düşürmek için Hessen eyaletindeki Wetzlar ve Schwalbach fabrikalarını kapatma kararı aldı. Bu karar ise işten çıkarmalar olacak demek oluyor.

yeni-proje-2024-03-27t114215-306.jpg

FABRİKALAR BİR BİR KEPENK İNDİRİYOR

Continental aynı zamanda, Frankfurt ve Babenhausen’deki tesislerde de iş gücünü azaltma ve fabrikaların taşınma gibi planlar yapmaya hazırlanıyor. Ren-Main bölgesindeki mevcut 8 bin çalışandan 2 bin 300'ü bu değişiklikten etkilenecek ve bunlardan bin 100’ü başka lokasyonlara gönderilecek.

IG Metall sendikası ve Wetzlar Belediyesi, Continental’in kararına tepki göstererek, fabrikanın kapatılmasının önlenmesi için mücadele edeceklerini açıkladı. Sendika ve belediye yetkilileri çalışanların ve şehrin menfaatleri doğrultusunda görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

yeni-proje-2024-03-27t114230-090.jpg

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK

Dünya çapında toplam 7 bin 150 kişinin işten çıkarılması ve lokasyonların birleştirilmesi planlanıyor. Uzmanlar yakın dönemde dev şirketin iflasının uzak bir ihtimal olduğunu söylese de, yükselen maliyetler ve elektrikli arabalara geçişteki rekabetin şirketi olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN