Aracıyla trafiğe çıkanlara kötü haber! Akaryakıta dev zam yolda: Depoyu fullemeyen yandı

Aracıyla trafiğe çıkanlara kötü haber! Akaryakıta dev zam yolda: Depoyu fullemeyen yandı

Son günlerde akaryakıt fiyatlarında olası bir zam konusuyla ilgili olarak bazı spekülasyonlar ve sorular ortaya çıktı. Bu konuda net bir açıklama yapabilmek için güncel verilere ihtiyaç duyulmaktadır. Akaryakıt fiyatları, uluslararası petrol fiyatları, döviz kurları, vergiler ve diğer faktörler gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak belirlenmektedir. İşte detaylar...

Suudi Arabistan, Temmuz ayından itibaren günlük 1 milyon varil ek petrol üretim kesintisine gideceğini duyurdu. OPEC'in liderliğindeki 13 üye ülke ile Rusya başkanlığındaki 10 OPEC dışı petrol üreticisi ülke, Viyana'da piyasa şartlarını değerlendirmek için bir araya geldi.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "emsalsiz" bir anlaşmaya varıldığını ve bu sayede pazarın daha adil, görünür ve şeffaf hale geleceğini belirtti. Bin Selman, Temmuz ayından itibaren gönüllü olarak günlük 1 milyon varil ilave üretim kesintisi yapılacağını ve ek kesinti kararının duruma bağlı olarak uzatılabileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerin ardından petrol fiyatları haftaya yükselişle başladı. Brent petrol fiyatı 78 dolar seviyelerine yaklaşırken, ham petrolün varil fiyatı 74 doları aştı.

AKARYAKIT FİYATI NE KADAR OLDU?

akaryakıt

Öte yandan, benzine geçtiğimiz hafta yapılan zamdan sonra bu hafta da motorine bir zam beklentisi var. Tahminlere göre, yaklaşık 1 lira 42 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Bu zamla birlikte motorin litre fiyatı 21 lira seviyesine kadar yükselecek. Petrol fiyatlarındaki artış ve doların 21 TL'nin üzerine çıkması bu zam durumunu etkilemektedir. Benzin fiyatlarına yapılan zamın ardından, motorine gelecek zam da pompa fiyatlarına yansıyacak.

Beklenen zamla birlikte, İstanbul'un Avrupa yakasında motorin litre fiyatı 20,78 TL'ye yükselecek, İstanbul'un Anadolu yakasında ise 20,72 TL, Ankara'da 21,16 TL ve 21,27 TL olarak satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN