Arkerobox, dünyanın kültürel miraslarını oyunlaştırmak için kitle fonlama turuna çıkacak

Arkerobox, dünyanın kültürel miraslarını oyunlaştırmak için kitle fonlama turuna çıkacak

Ezbere dayalı öğrenme metotları geride kalırken, öğrencilerin üçte ikisi oyunlaştırarak öğrenmenin geleneksel kurs veya kurumlara göre motive edici ve faydalı olduğunu söylüyor. 5 yaşından büyük çocuklar için eğitici kutu oyunları üreten Arkerobox, ocak ayının ilk haftası Kickstarter’da kitle fonlama turuna başlayarak alacağı destekle dünyanın dört bir yanından 6 yeni kültürel mirası çocuklara ulaştırmayı hedefliyor.

Ezbere dayalı geleneksel öğrenme metotları geride kalırken, yerini deneyimleyerek ve oynayarak öğrenme araçları alıyor. Finance Online’ın yayımladığı verilere göre öğrencilerin üçte ikisi (%67) oyunlaştırarak öğrenmenin motive edici ve faydalı olduğunu söylüyor. Oyunlaştırarak öğrenme çocukların daha kolay öğrenmesini sağlamanın yanı sıra, onlara hem işbirliği yapmanın değerini aşılıyor, hem de organize etme ve karar verme yetilerini güçlendiriyor.

5 yaşından büyük çocuklar için eğitici kutu oyunları üreten Arkerobox ise eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor. Eğitici arkeolojik kazı kitleri çocuklara hem kültürel miras bilinci kazandırıyor hem de entelektüel birikimlerini deneyimleyerek oluşturmalarını sağlıyor. Bu alanda uluslararası çapta birçok ödüle layık görülen yerli girişim, aldığı yatırımların ardından yeni bir kampanya oluşturdu.
Yaratıcı fikirlerin desteklendiği kitle fonlama platformu Kickstarter’a çıkmaya hazırlanan Arkerobox, buradan alacağı destekle dünyanın dört bir yanından 6 farklı kültürel eseri daha koleksiyonuna katacak.

YILBAŞINDAN SONRA 3. FONLAMA TURUNA ÇIKACAK

2-020.jpg

Eğitici kutu oyunlarını deneyimleyen çocukların, erken yaşta kültürel miraslara ilişkin farkındalık kazandığını ve keşfettikleri eserleri yerinde görmek istediklerini belirten Arkerobox Kurucu Ortağı ve CEO’su İlker Vardarlı, “Eğitici kutu oyunları haritalandırma, araştırma ve yazma-okuma gibi becerileri geliştirerek çocukların öğrenim süreçlerine katkıda bulunuyor. Dolayısıyla bu oyunların çocuklar için bilgi dolu, öğretici ve geliştirici niteliklere sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu misyonla ürettiğimiz arkeolojik kazı kitleriyle hem çocuklara çevresel faktörlerin de etkisiyle zamanla tahrip olan kültürel eserlerimize karşı farkındalık kazandırıyor, hem de tüm çocukların entelektüel birikimini deneyimleyerek oluşturmasını sağlıyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarında daha fazla çocuğa ulaşmak için çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Geçtiğimiz zaman diliminde bin 200 yatırımcı ile çıktığımız ikinci kitle fonlama turunu 4 milyon TL toplayarak başarıyla tamamladık. Sırada Kickstarter platformunda 2023’ün ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilecek kitle fonlama turu var. Buradan alacağımız destekle koleksiyonumuza 6 kültürel mirası daha ekleyeceğiz” dedi.

DÜNYANIN KÜLTÜREL MİRASLARINI OYUNLAŞTIRIYOR

İlker Vardarlı, yeni oyunlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Göbeklitepe, Nemrut, Kral Şuppiluliuma ve Orhun Yazıtları gibi dünyanın farklı taşınmaz kültür varlıklarının yer aldığı 12 eserden oluşan koleksiyonumuza, Kickstarter’dan alacağımız destekle dünyanın 7 harikası arasında bulunan Meksika’dan Maya kenti Chichen Itza, Peru’dan İnka antik kenti Machu Picchu ve Ürdün’den Petra Antik Kenti’ni ekleyeceğiz. Ayrıca Amerika’dan Rushmore Dağı Anıtı, Çin’den Terracotta Ordusu ve Şili’den Moai Heykellerini de oyunlaştıracağız. Bu sayede globaldeki faaliyetlerimizi hızlandırıp sosyal etkimizi artıracağız. Dünyanın sahip olduğu kültürel mirasın tahribini azaltmak, daha fazla çocuğa ulaşıp gelecek nesillere kültürel miras bilincini uygulamalı bir biçimde kazandırmak için global iş ağımızı genişletecek, portföyümüzü çeşitlendireceğiz.”

CİROLARININ %30’UNU İHRACATTAN ELDE ETTİLER

3-010.jpg

Bugüne kadar 30 binden fazla çocuğa dokunduklarının altını çizen Arkerobox Kurucu Ortağı ve CEO’su İlker Vardarlı, “2020-21 döneminde toplam 15 bin oyun satışı gerçekleştirirken, aynı rakama 2022’nin ilk yarısında ulaştık. Bu yılı, %30’u uluslararası satışlardan olmak üzere 2,5 milyon TL ciroyla kapatmayı bekliyoruz. 2023’e de hızlı bir giriş yapmayı hedefliyoruz. Kickstarter kampanyasının yanı sıra ocak ayında yurt dışındaki markaların bir araya geldiği inovatif teknoloji etkinliği olan CES23’e ve şubat ayında da dünyanın en büyük oyuncak fuarı olan Spielwarenmesse 2023’e katılarak globaldeki işbirliklerimizi artıracağız” ifadelerini kullandı.

SKA’LARDAN EĞİTİM MODELİ GELİŞTİRDİ

Kazı kitlerinin çocukların kültürel mirasa olan ilgisi artırdığını kaydeden İlker Vardarlı, eğitici kutu oyunlarının mobil uygulama aracılığıyla da destekleyeceklerine dikkat çekerek, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından bazılarını harmanlayarak yeni bir eğitim modeli geliştirdik ve çağımıza uygun alternatif, uygulamalı bir öğrenim şekli ortaya koyduk. Bunun yanı sıra farklı ülkelerdeki çocukların deneyerek öğrenme yöntemiyle kitlerimizle kazdıkça kültürel mirasımızı tanımalarını sağladık. Eğitim modelimizle Türkiye’de Social Impact Award 2020 ödülünü kazanarak ülkemizi yurt dışında da temsil etme şansı yakaladık. 2021’de Londra’daki bağımsız oyuncak yarışmasında gümüş madalya kazandık” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN