Asgari ücret 12.500 en düşük emekli aylığı ise 10.000 TL oluyor! Milyonları bayram ettiren açıklama ünlü isimden geldi

Asgari ücret 12.500 en düşük emekli aylığı ise 10.000 TL oluyor! Milyonları bayram ettiren açıklama ünlü isimden geldi

Milyonlarca asgari ücretli ve emekli merakla temmuz ayında yapılacak zammı merak ediyor. Bununla ilgili en somut açıklama nihayet geldi. İşte herkesin merakla beklediği emekli ve asgari ücret zam oranları...

Ülkemizde, artan hayat pahalılığı nedeniyle hemen hemen herkes asgari ücret veya bunun çok üstünde bir maaşla çalışmaya başladı. Bu nedenle asgari ücret ve emekli aylığı zamları hemen hemen toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Temmuz ayına 1 aydan biraz az kalmışken rakamlar da netleşmeye başladı. İşte netleşen o rakam ve detaylar...

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz ayında asgari ücret 12 bin 500 lira olacak ve en düşük emekli maaşı ise en az 10 bin lira olacak. Erdursun, çok fazla baskı olması durumunda en düşük emekli aylığının asgari ücrete yaklaşabileceğini ifade etti.

3-001.jpg

Bu gelişme, Türkiye'deki milyonlarca çalışan ve emekli için tarihi bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Enflasyonun artması ve hayat pahalılığının yükselmesi nedeniyle birçok vatandaş zorlu bir süreçten geçerken, bu artış kararı ile birlikte maddi açıdan rahatlama sağlayacak.

2-004.jpg

Uzmanların görüşleri de bu yönde ve asgari ücret ve en düşük emekli aylığının artırılması, işçi ve emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çoğu vatandaşın alım gücünün artması en azından bir kaç ay çalışanların ve emeklilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN