Asgari ücret artışı o ödemeleri katladı! 85 tanesi tek tek listelendi: Bu paradan alma hakkı olanlar dikkat!

Asgari ücret artışı o ödemeleri katladı! 85 tanesi tek tek listelendi: Bu paradan alma hakkı olanlar dikkat!

Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından yeni zamlar kapıda. İşte detaylar...

Son asgari ücret zammının ardından, devlet 86 farklı kalemden zam açıklamaları yapmaya başladı. Bu zam haberleri, destek ödemeleri ve diğer birçok maaşta zam anlamına geliyor. Ancak en çok merak edilenler, emekli ve memur maaşlarıdır.

Emekli ve memur maaşlarının asgari ücret zammıyla birlikte artacağı bilinmektedir. Asgari ücrete geçtiğimiz günlerde zam yapıldı ve yeni asgari ücret 11.401 TL olarak belirlendi. Bu zam haberiyle birlikte devlet tarafından verilen diğer maaşlarda da artışlar gerçekleştirilmektedir. Bunların arasında en çok merak edilenler ise memur ve emekli maaşlarıdır. Ancak memur ve emekli maaşlarının zam oranları ne zaman ve ne kadar olacağı henüz açıklanmadı.

zamlı maaşlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ve emekli aylıklarında iyileştirmelerin Meclis tatile girmeden netleşip açıklanacağını belirtti. Bunun yanı sıra, emzirme ödeneği 520 TL'ye, cenaze ödeneği 2.054 TL'ye, çocuk parası aylık 268 TL'ye, aile zammı yardımı ise 1.341 TL'ye yükseldi. Yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacağı duyuruldu ve çalışanlar 31 Temmuz'da güncel ücretlerini alacaklar.

Bakan Işıkhan, asgari ücret zammının 86 farklı alanda iyileştirmeleri beraberinde getirdiğini ve çalışanların satın alma gücünü koruma hedefini sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, yaz aylarında enflasyonun kontrol altına alınması sürecinin başarılı bir şekilde gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti. İşsizlik oranının azalacağını, turizme yönelik önemli bir iş gücü artışının sağlanacağını ve mevsimlik işçilikte artışlar olacağını vurgulayarak, ekonomik tablonun çok olumlu olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN