Asgari ücret en yüksek seviyeye çıkıyor! Bakan Bilgin ilk kez net konuştu çalışanlar bayram etti

Asgari ücret en yüksek seviyeye çıkıyor! Bakan Bilgin ilk kez net konuştu çalışanlar bayram etti

Bakan Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak asgari ücretle ilgili konuştu. Bilgin asgari ücret zammının dolar bazında yapılacağını söyleyerek, "Tüm çalışmalarımız hazır. En yüksek seviyeye çıkaracağız" müjdesini verdi. Bilgin açıklamaları asgari ücreti bekleyen vatandaşları ümitlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk'te katıldığı Akıl Çemberi programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, temmuz ayında planladıkları asgari ücret zammıyla ilgili konuştu. Yeni asgari ücretin dolar olarak ne kadar olacağına dair bilgi vermeden önce çalışmalarının hazır olduğunu belirtti.

Bilgin, asgari ücretten vergi alınmamasının 1,5 yıldır devam ettiğini ifade ederek, temmuz ayında reel alım gücünün korunması amacıyla düzenleme yapacaklarını söyledi. Ocak ayında gerçekleştirdikleri düzenlemeyle dolar bazında en yüksek seviyeye çıktıklarını vurgulayan Bakan Bilgin, temmuzda da aynı oranda bir artış yapacaklarını belirtti. Ancak asgari ücretin dolar cinsinden miktarını açıklamadan, yaklaşık olarak 500 dolar seviyesinde bir oran olacağını ifade ettiğini kaydetti.

Bakan Bilgin ayrıca, bölgesel asgari ücret konusuna da değindi. Küresel bir çağda yaşandığımızı ve ulaşım gibi birçok şeyin kolaylaştığını belirten Bilgin, bölgesel asgari ücretin belirli bölgelerdeki emekçileri cezalandıracağını ve hızlı göçü teşvik edeceğini dile getirdiğini söyledi. Bu nedenle bölgesel asgari ücret düşüncesinin olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN