Asgari ücret için pazarlık devam ediyor! En düşük rakam belli oldu… Minimum bu zam yapılacak

Asgari ücret için pazarlık devam ediyor! En düşük rakam belli oldu… Minimum bu zam yapılacak

Milyonlarca çalışan vatandaşın gözü açıklanacak olan asgari ücret zammındayken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı için yarın bir araya gelecek. Asgari ücret pazarlığı için minimum zam oranı tahmin edilirken vatandaşın bu rakama ne diyeceği merak ediliyor. Uzman isim kritik açıklamalarda bulunarak minimum zammı ifade etti…

Milyonlarca vatandaşın gözü yeni yılda uygulanacak olan asgari ücrete çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü yaptı. İkinci kez 18 Aralık Pazartesi günü toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun hangi sonuçlarla masadan kalkacağı merak ediliyor. Öte yandan minimum ne kadar zam yapılacağı konusu gündemde iken konuya ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, bazı açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-2-002.jpg

18 ARALIK’TA İKİNCİ KEZ TOPLANIYORLAR

Haberler.com’da yer alan habere göre, Asgari ücreti belirlemek için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 18 Aralık Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde ikinci kez toplanacak. Milyonlarca vatandaş asgari ücret için pazarlığın en düşük hangi oranda başlayacağını merak ederken konuya ilişkin olarak açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

yeni-proje-3-001.jpg

"Asgari ücretle ilgili minimum yüzde 38 zam üzerinden pazarlık başlayacaktır. Yüzde 38 oranı da 15 bin 734 TL'ye denk geliyor. Buradan başlayıp refah payı şeklinde eklenti olursa yüzde 40-50 arasında yani 16 bin TL ile 17 bin 103 TL arasında olacağını düşünüyorum. Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar kuru 29.62 olarak açıklandı. Asgari ücret 17 bin 103 TL olursa, dolar bazında 577 dolara denk geliyor. Asgari ücret geçen sene ocak ayında 482 dolara denk gelmişti. Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 500 dolar hedefini vermişti. Eğer asgari ücrete yüzde 50 oranında artış yapılırsa bu dolar bazlı rekor demektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN