Asgari ücret ne zaman belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ara zam için tarih vermişti

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ara zam için tarih vermişti

29 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zammın Temmuz 2023'te yapılacağını duyurmuştu. Ancak, asgari ücretin ne kadar olacağı henüz belli değil.

Her yıl olduğu gibi, asgari ücret belirleme çalışmaları Aralık ayında başlar ve Ocak ayında sonuçlanır. Bu çalışmalar kapsamında, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelerek asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunurlar.

Asgari ücretin belirlenmesi için, Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği yoksulluk sınırı ve tüketici fiyat endeksi gibi veriler kullanılır. Bu veriler ışığında, asgari ücretin belirlenmesi için öneriler sunulur ve son karar hükümet tarafından verilir.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, asgari ücrete ara zammın Temmuz 2023'te yapılacağı belirtilmiştir. Bu zam ne kadar olacak ve asgari ücret ne zaman belli olacak sorularının cevapları henüz bilinmemektedir.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuç olarak, asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Asgari ücretin ne zaman belli olacağı ve ne kadar olacağı konusunda net bir bilgi henüz bulunmamaktadır. Ancak, asgari ücrete ara zammın Temmuz 2023'te yapılacağı açıklanmıştır ve bu konuda güncellemeler yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN