Asgari ücret teklifi en az o rakamdan başlayacak! 2023 asgari ücreti için taban rakam belli oldu...

Asgari ücret teklifi en az o rakamdan başlayacak! 2023 asgari ücreti için taban rakam belli oldu...

Milyonların beklediği asgari ücret için ilk toplantı sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret rakamı üzerinden pazarlık olacağını ifade ederken ilk rakam duyuruldu. İşte, 2023 asgari ücret haberleri...

Gündemde yer alan ''Asgari ücrete ne kadar zam gelecek, ne zaman belli olacak?'' sorulara yanıt aranırken ilk toplantı geride bırakıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sonrasında ilk rakam duyurusu yapıldı. Pevrul Kavlak ise asgari ücret hakkında her durumun yarın açıklanacağını belirtti.

TÜRK-İŞ'İN MASAYA OTURACAĞI TUTAR

Asgari ücretin belirlenmesi için gerçekleşecek ilk toplantı öncesinde Türk-İş Başkanı tarafından açlık sınırının 7.785 TL olduğunu ifade ederken bu tutar üzerinde pazarlık olacağını belirtti. Aynı zamanda asgari ücret üzerinden alınan vergiler için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Atalay, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri tarafından 15 kişilik Asgari ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil etmek adına katılım sağlarken toplamda 34 sendika üyesi toplantıya dahil oldu.

BAKANLIKTA ASGARİ ÜCRET ANKETİ

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret için gerçekçi bir rakam üzerinde durduklarını belirtirken ortalamanın üzerinde olacağı da halka yansıtıldı. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlenmesi için çalışmalar devam ederken bakanlık üzerinde anketler başladı. Asgari ücret 2023 için ortalama çıkan rakam 7.845 TL oldu.

asgari ücret toplantı kararları

AÇLIK SINIRI MASAYA OTURULAN RAKAM OLACAK

Türk İş Başkanı Ergün Atalay toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu. Asgari ücret komisyonu adil bir komisyon olmadığına vurgu yapılırken buna yüksek hakem kurulu da dahil edildi. Atalay, masaya oturacağımız rakam açlık sınırı 7.785 TL olduğunu dile getirdi.

İŞ DÜNYASININ ASGARİ ÜCRET YORUMU 

-TÜSİAD Başkanı Orhan Turan tarafından gelen açıklama da yıllık enflasyon üzerine refah payının eklenmesi yönünde oldu.

-Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel: Asgari ücretin enflasyonun altında olmaması gerektiğini belirtti.

-Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken: Asgari ücret belirlenmesinde yıllık enflasyon oranından Temmuz ayında yapılan zam oranı çıkartılarak bir zam yapılması gerektiğini ifade etti.

-TOBB Otomotiv Tedarik Sanayi Meclisi Başkanı Alper Kanca: Asgari ücret artışının yıllık enflasyonla doğru orantılı olması gerektiğini söyledi.

-Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Asgari ücretin sürdürülebilir seviyede olması gerektiği yönünde olurken hesaplamanın üretici mi tüketiciye göre mi yapılacağı yönünde açıklama da bulundu.

-Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Erdem Çenesiz: Asgari ücret için mutlak enflasyon dikkate alınmalıdır.

-İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Savaş Malkoç: Asgari ücret belirlenmesinde iki tarafında ortak kararı yönünde olması gerekir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN