Asgari ücret yükseldi rakamlar sil baştan değişti! O ödemelere de zam yapıldı:10.731 TL….

Asgari ücret yükseldi rakamlar sil baştan değişti! O ödemelere de zam yapıldı:10.731 TL….

Asgari ücret tartışmalarına son nokta konuldu. Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücrete ara zam açıklaması gelirken diğer ücretlere yapılan zamlarda gündeme bomba gibi düştü. Diğer ödemelerin ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte asgari ücretten sonra ödeme tutarları…

Asgari ücrete ara zam kararı sonuca bağlandı. Temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam oranı belirlenirken maaşların 8.500 TL'den 11.402 TL'ye yükselmesine karar verildi. Asgari ücret arttı zamlar peş peşe geldi. Devlet tarafından ödenen emekli maaşı yani 65 yaş aylığı SGK primleri yurtdışı borçlanmaları, engelli aylığı, askerlik ve doğum borçlanması, rapor ücreti, staj ücreti gibi ödemelere de zam yapılma kararı alındı. İşte asgari ücretten sonra ödeme tutarları…


ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI BELLİ OLDU

Ocak ayında asgari ücrete %34 zam yapılmasına karar verilirken maaş tutarları da 8.500 TL'ye yükseldi. Kur farkı ve enflasyon derken yapılan zamlar da Temmuz ayına kadar eridi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte asgari ücrete ara zam yapılacağı belirtildi. Açıklamalar ile birlikte vatandaşlar da dört gözle yapılacak zam tutarlarını beklemeye başladı.

para-almak-2.jpg

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret rakamları belli olurken maaşların 8.500 TL'den 11.402 TL'ye yükseltilmesine karar verildi. Asgari ücret zamları ile birlikte diğer ödemeler de zamlanan kalemler arasında yerini aldı. Asgari ücret artışı ile birlikte işsizlik ödeneğinin alt sınırı Asgari ücretin %40'ı üst sınırı ise %80'i olarak hesaplandı. Yeni ücret ile birlikte en düşük işsizlik ödeneği 5.365 TL olurken en yüksek ödenek ise 10.731 TL'ye yükseldi. Asgari ücret zammına bağlı olarak artış yaşayan bir diğer kalem ise kıdem tazminatı oldu. Kıdem tazminatı tavan ücreti 10.008 TL'den 13.410 TL'ye yükseldi.

para-verme.jpg

ÖDEME TUTARLARI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete yapılan %34'lük zamdan sonra devlet tarafından sağlanan ödemelerde de artış yapıldı. Bu kapsamda Temmuz ayında ödenecek ödeme tutarları şu şekildedir:

  • 65 yaş aylığı 2.604 TL iken 3.489 TL’ye yükseldi.
  • %40-69 oranındaki engelliler için 2.328 TL, %70 ve üzeri oranındaki engelliler için 3.496 TL olarak belirlendi.
  • Askerlik ve doğum borçlanmalarında ise en düşük 143 TL, en yüksek 1070 TL oldu.
  • 2552 TL olan staj ücreti 3420 TL oldu
  • Ayakta tedavide günlük ücret 299,49 TL, yatarak tedavide 224,69 TL olarak belirtildi.
  • Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık 300,24 TL olarak uygulanırken 402 liraya yükselmiş oldu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN