Asgari ücret zammı belli oldu! Çalışanlar bayram edecek: İşte en net kulis bilgisi

Asgari ücret zammı belli oldu! Çalışanlar bayram edecek: İşte en net kulis bilgisi

Asgari ücret zammı için flaş gelişme! Çalışanlar bu habere bayram edecek, en net kulis bilgileri geldi. Enflasyona göre asgari ücrete gelecek olan zam oranının belli olması beklenirken patronlar yüzde 50 zam oranına sıcak bakıyor. Çalışma Bakanlığı ise masada yer alan formülleri geliştirmeye devam ediyor. Son alınan bilgilere göre Asgari ücret 2023 yılı için 8.250 TL olması bekleniyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücret zammı için konuşulan rakamlar...

Son dakika haberi: Milyonlarca kişini beklediği asgari ücret zam oranı belli oldu. Aralık ayının ikinci haftasında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gerçekleştireceği 3 toplantı sonrası belirlenen rakamı duyuracak. Ocak 2023 zammının ne kadar olacağı merak konusu olurken enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ilk rakamlar netleşti. Çalışanlar bu rakamı duyunca sevinçten uçacak. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte kulislerde dolaşan en net rakamlar...

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Asgari ücret zammı için önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dile getirilen birçok rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışan maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam oranı çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek” ifadelerini kullanmıştı.

kmgfgf-49.jpg

ASGARİ ÜCRETE EN AZ YÜZDE 50 ZAM YAPILACAK!

İşveren ve yetkililer arasında yapılan görüşmeler tam gaz devam ederken kulislerde konuşulanlara göre, asgari ücret taraflarının ara ara görüştüğü, çeşitli istişareler yaptığı belirtiliyor. Peki asgari ücrete yüzde 50 zam gelir mi? Dev şirketler bu zam oranına yeşil ışık yaktı ve asgari ücrete yüzde 50 zam görüldü.

kmgggf-11.jpg

Sene sonuna doğru enflasyon beklentileri yüzde 70-75 arasına kadar çıkarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammı ile ilgili ‘ayakları yere basan bir oran olacak’ demişti.

ÇALIŞANLAR BAYRAM EDECEK

Asgari ücret şu an net olarak 5.500 TL. Yüzde 50 zam gelmesi halinde bu rakam 8.250 TL olacak. İşverenlerin de bu orana sıcak baktığı öğrenildi. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması ile işverenin maliyeti de yaklaşık 4 bin TL olacak. Yüzde 5 SGK prim desteği ile birlikte bir işçinin toplam maliyeti yüzde 50 zam sonrası 12 bin TL’yi buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN