Asgari ücret zammında flaş gelişme! Asgari ücrete rekor zam geliyor: Çalışanlar bayram edecek

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Asgari ücrete rekor zam geliyor: Çalışanlar bayram edecek

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında ilk adım atılmış durumda. Ankara kulislerinden peş peşe bilgiler gelmeye devam ederken uzamanlar ilk kez rakam vererek açıkladı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur, işçi ve emeklilerin enflasyon rakamlarının altında kalmayacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından ilk kez rakam verildi. Asgari ücret zammında flaş gelişme! Asgari ücrete rekor zam geliyor.

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Meclis'in açılmasının ardından asgari ücret zammı görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada memur, işçi ve emeklilerin enflasyon rakamlarının altında kalmayacağını ifade etmişti. Açıklamanın ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 asgari ücret rakamı ne kadar olacak? Ekonomistler açıkladı, asgari ücrete rekor zam geliyor! Çalışanlar bu rakamlar çifte bayram yaşayacak. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

SON DAKİKA: ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM GELİYOR!

Milyonlarca çalışan gözlerini asgari ücret zammına çevirmiş durumda. Asgari ücret zammı belirlenirken son 6 aylık enflasyon verilerinin dikkate alınacağı belirtilirken uzmanlardan ilk açıklamalar geldi. Uzmanlar, yeni dönemde asgari ücretin 15 bin TL’nin üzerine çıkmasının yüksek bir ihtimal olduğunu dile getiriyor. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi, yeni dönemde 15 bin TL’nin altındaki bir ücrete sıcak bakmıyor.

yeni-hghg-6.jpg

ÇALIŞANLAR BU RAKAMLAR BAYRAM EDECEK

2024 yılında asgari ücrete yapılacak zam hakkında müzakerelerin yüzde 40 seviyesinden başlayabileceği belirtiliyor. Bu durum, asgari ücretin önemli ölçüde artacağına işaret ediyor. Ancak bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz net değil. Bu süreçte gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına çevrilmiş olacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

yeni-fggfgf-2.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde Komisyon başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAM GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor. Yapılan toplantıların ardından aralık ayının son haftasına doğru güncel asgari ücret tutarının belirlenmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN