Asgari ücrete kallavi artış kapıda! Beklenen tarih açıklandı: İşte masadaki yeni maaşlar!

Asgari ücrete kallavi artış kapıda! Beklenen tarih açıklandı: İşte masadaki yeni maaşlar!

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Maaşlara kallavi artış kapıda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca çalışana müjdeyi verdi. Asgari ücret zammında görülmemiş rakam. Kimse bu rakamı beklemiyordu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret zammında son durum ne? İşte asgari ücret zammı ve son dakika gelişmeleri...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren sıcak gelişme. Asgari ücrete kallavi artış kapıda! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarih vererek müjdeli haberi duyurdu. Asgari ücrete büyük zam geliyor. Çalışanlar bayram edecek. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret zammında son durum ne? İşte masadaki yeni maaşlar ve asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri...

ghhghg-2023-05-13t131821-196.jpg

Türkiye seçime doğru giderken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gündeme dair önemli açıklamalar geldi. EYT’lilerin ilk maaşı, staj ve çıraklık, emekli ve memur zammı, 3600 ek gösterge ile asgari ücrete ilişkin önemli bilgiler paylaşan Bakan Bilgin, müjdeli haberi duyurdu.

EYT'LİLER BAYRAM EDECEK! AY SONUNA KADAR MAAŞLAR BAĞLANACAK

Katıldığı programda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, ay sonuna kadar bütün EYT'lilere maaş bağlanacağını söyledi. Bilgin, ayrıca 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alanlara maaşları oranında zam yapılacağını belirterek şunları söyledi:

1Toplam başvuru sayısı 1,7 milyonu geçti. 1 milyon EYT'liye maaşları bağlandı. Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak. Tüm EYT'lilerin birikmiş maaşları bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak. Burada bir mağduriyet söz konusu değil. Staj bir eğitimdir. Eğitimin bir parçasıdır. Sadece orada çıraklık eğitimini ayırmak lazım. Onun dışındaki stajyerler mağdur değildir. İş akdiyle bir yere girmemişlerdir. Primini ödeyecek bir işveren yok ortada

hgghgh-42.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız. Temmuz ayında 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara uygulanacak zam oranı maaşa göre belirlenecek. Aşağıdan yukarıya doğru bir artış yapacağız. Rahat edecekleri bir düzenleme yapacağız. 7 bin 500 ila 10 bin lira arasında yukarıya dogru bir yansıtma olacak. 7 bin 500 liranın üzerinde maaşı olan emeklilerimiz rahat edecekleri bir düzenlemeyle karşılaşacaklar.

yeni-hjjhhjhj.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU!

Asgari ücreti Temmuz ayında değerlendireceğiz. Amacımız reel ücret kaybını değerlendirerek, fiyat artışlarını dikkate alarak asgari ücreti belli bir düzeyde tutmak."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 700 bini aşkın kamu işçisini ve 3 milyonun üzerindeki aileyi sevindiren müjdeyi verdi. Kamu işçisi zammı yüzde 45 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN