Asgari ücreti bilen Fatih Portakal’dan emeklilere müjde! Rekor zam için tarih verdi: Anketlerle ilgili bir olay bu

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal’dan emeklilere müjde! Rekor zam için tarih verdi: Anketlerle ilgili bir olay bu

Milyonlarca emekli maaş farkının hesaplara yatacağı tarihi beklerken asgari ücreti bilen Fatih Portakal’dan emeklilere müjde geldi. Mart ayına dikkat çeken Portakal, yeni bir zam yapılabilir derken, Prof. Dr. Sefer Şener ise erken emeklilik çalışmasıyla birlikte maaşlara yapılacak düzenlemenin müjdesini verdi. İşte detaylar…

SSK ile BAĞ-KUR emeklisinin maaş zammı son olarak %49,25’e yükseltilmiş ve en düşük emekli maaşı 10.000 TL olmuştu. Fakat emeklilerin ek zamları henüz hesaplarına yatmadan yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Öyle ki seçime az bir süre kala 10 Mart’tan sonra emeklilerin maaşına seyyanen zam yapılacağı konuşuluyor.

ANKETLERLE İLGİLİ BİR OLAY BU

Emekliye yapılacağı söylenen zammın ise 4.000 TL seviyesinde olabileceği belirtiliyor. Söz konusu zammın 700 milyar TL’lik özel seçim bütçesinden karşılanacağı da kulislerdeki bir diğer iddia. Gazeteci Fatih Portakal’ın konuyla ilgili yaptığı değerlendirme ise şöyle:

“Mart ayında belki zam yapılabilir. Bir kez daha yineleyeyim. Ama tabi o zaman asgari ücret ne olacak, memur maaşı, memur emekli maaşı ne olacak? Belki bir düzeltme olur. Anketlerle ilgili bir olay bu”

fatih-portakal-emekli-maasi-1.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE Mİ YÜKSELTİLECEK?

Öte yandan İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. Prof. Dr. Sefer Şener de erken emeklilikle ilgili 2 çalışma yürütüleceğini ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını söyledi. “Bundan sonraki süreçte emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yani 17 bin liraya yükseltilmesi ya da en az 14-15 bin liralık taban maaş olması yönünde konuşmalar yapılıyor” diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘emekliler yılı’ ilan etti. Doğal olarak böyle beklentiler içerisine giriliyor. Bu, hükümetin çalıştığı konulardan sadece bir tanesi. Biz bu yıl içinde hem Bağ-Kur’luların prim günlerinde düzenlemeyi hem ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteğinin sağlanması düzenlemesini göreceğiz. Bir taraftan da gündemde en düşük emekli maaşının asgari ücrete yaklaştırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yüksek ihtimalle bunların hepsi Aralık ayına kadar faaliyete geçmiş olacak. Bu konu tamamiyle masada, tamamen bütçe imkanları ile alakalı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN