Asgari ücretin en alt seviyesi belirlendi! Bakan Bilgin canlı yayında resmen duyurdu: Milyonlarca çalışan bayram etti

Asgari ücretin en alt seviyesi belirlendi! Bakan Bilgin canlı yayında resmen duyurdu: Milyonlarca çalışan bayram etti

Geçim sıkıntısının enflasyon nedeniyle arttığı şu günlerde herkes 'Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı, yapılacak ne kadar yapılacak?' sorusunu soruyor. Merek edilen bu konuyla ilgili Bakan Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin asgari ücret için kafasındaki en alt seviyeyi resmen duyurdu. Bu açıklama milyonlarca çalışan tarafından sevinçle karşılandı.İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin her geçen gün düşen alım gücüyle birlikte milyonlarca çalışanın zorlandığı asgari ücretle ilgili konuştu. İstanbul'da ortalama kiralar 10 bin lirayı bulmuşken, bir ailenin tek maaşla geçinmesi neredeyse imkansız hale geldi. Yaşanan bu gelişmeler ışığında Bakan Bilgin, asgari ücretin 500 doların altında olmaması gerektiğini vurgulayarak, temmuzda yeni bir asgari ücret belirleneceğini duyurdu.

"Dolar bazında baktığımızda asgari ücret ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı." diyen Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda kendisine destek verdiğini belirtti.

'MEMURLARIN HAKLARI KORUNACAK'

Bakan Bilgin, memurların haklarının korunacağı ve sosyal devlet ilkesinin gereği olarak asgari ücretin adaletli bir şekilde belirleneceğini ifade etti. "Bizim memurlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir." diyen Bilgin, Ocak ayında olduğu gibi Temmuz ayında da memurların memnun olacağını belirtti.

Bakan, Temmuz ayında asgari ücretin tekrar ele alınacağını ve yeni bir asgari ücretin belirleneceğini ifade etti. Bu açıklama, asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın umutlarını tazeledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN