Asgari ücretle çalışanlara kötü haber: 2024 zammı iptal! Kara haberi Bakan Işıkhan duyurdu

Asgari ücretle çalışanlara kötü haber: 2024 zammı iptal! Kara haberi Bakan Işıkhan duyurdu

Türkiye'de özel sektörde çalışanların yaklaşık yüzde 40'ı asgari ücret alıyor. Asgari ücretin biraz üstünde maaş alanlar da dahil edildiğinde oran yüzde 60'a yaklaşıyor. Son iki yıldır asgari ücrete ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. 2024 yılında ise bu durum değişecek. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili açıklamalar yaptı.

2024 Mart ayındaki yerel seçimin ardından, memur ve işçi maaşlarına 'refah payı' artışına da son verileceği konuşulurken, bu konudaki en somut açıklamalardan biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

2024 YILINDA ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM YAPILACAK MI YAPILMAYACAK MI?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, önümüzdeki yıl asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmayacağı sinyalini veren Işıkhan, şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücret görüşmeleri aralık ayı içerisinde başlayacak. 31 Aralık itibariyle de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçen temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz."

Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılmıştı. Ondan önceki yıllarda asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmıyordu.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında toplantılar yapacak. Bakan Işıkhan, mevzuat gereği yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık 2023 tarihinde belli olacağını söyledi.

Asgari ücret halen 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN