Asgari ücretli çalışanlar dikkat! 1 Temmuz gününü bekleyin: Milyonlarca kişi bayram edecek

Asgari ücretli çalışanlar dikkat! 1 Temmuz gününü bekleyin: Milyonlarca kişi bayram edecek

Özgür Erdursun, daha önce Ocak ayında asgari ücrette gerçekleşen zam miktarını doğru tahmin etmiş olan bir ekonomist olarak, yeni asgari ücreti açıkladı. İşte konuşulan rakam...

Sabah gazetesinin haberine göre; refah payıyla birlikte yeni asgari ücrette yüzde 30 zam öne çıkıyor ve net ücretin 11.058 lira (brüt 13.010 lira) olması bekleniyor. Ancak ekonomist Özgür Erdursun'un tahmini ise dikkat çekici.

Yeni asgari ücret miktarı, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak tüm toplumu ilgilendiren bir sürecin başlangıcı olan yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya, TÜRK-İŞ'i temsilen bir heyet ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri katılacak.

Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık edecek.

10 BİN LİRA OLACAĞI SÖYLENİYOR

asgari ücret

Birinci toplantıda, şu anda net 8.506 lira (brüt 10.008 lira) olan asgari ücretle ilgili beklentiler, enflasyon ve diğer ekonomik veriler göz önünde bulundurularak değerlendirilecek.

Ekonomist Özgür Erdursun, daha önce Ocak zammını doğru tahmin etmesiyle tanınan bir isim olarak, asgari ücret için dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Özgür Erdursun, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, daha önce hiç söylenmemiş bir rakama işaret etti.

Erdursun, "1 Temmuzda asgari ücret 12.000-12.500 TL bandında olacak, en düşük emekli aylığı ise 10.000 TL olur! Eğer büyük baskı olursa, en düşük emekli aylığı asgari ücrete yakın olabilir" şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN