Asgari ücretliler zam bekliyor! Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez açıkladı: Zam gelecek mi?

Asgari ücretliler zam bekliyor! Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez açıkladı: Zam gelecek mi?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan büyük bir heyecanla asgari ücrete ara zamanın gelmesini bekliyor. Lakin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki zam gelecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda asgari ücrete artık yılda bir defa zam yapılacağını açıklamıştı. Lakin bu açıklamalar yapıldığı esnada dolar 29,36 lira iken enflasyon oranları bugüne göre daha farklıydı. Gün geçtikçe eriyen asgari ücret karşısında milyonlarca çalışan zor durumda kalırken herkesin gözü ara zam açıklamalarına çevrildi. Peki asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılacak mı? Birçok yatırımcının ve vatandaşın takip ettiği ekonomistlerden olan Mahfi Eğilmez ve Özgür Demirtaş, bu konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

yeni-proje-2-002.jpg

DEMİRTAŞ’TAN ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof.Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücrete ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Asgari Ücretin Artması lazım.

Enflasyona negatif etki edecektir. Ancak Enflasyona etki sıralaması benim için dördüncü sırada şu anda. Çok yazdım: İnsanların asgari ücret ile geçinmesi imkansız. Tasarruf Dar Gelirliden BAŞLAYAMAZ…”

yeni-proje-3-001.jpg

ZAM YAPILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Dr. Mahfi Eğilmez ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Piyasa kendisini doların 40-45 TL olacağına göre ayarladı. Bütün fiyatlamayı buna göre yaptı. Buradan geri gelemiyor. Gelemediği için enflasyon düşse bile, fiyatların artış hızı düşse bile fiyatlar düşmeyecek. Dolayısıyla vatandaş bu etkiyi çok yaşamayacak. Hayat pahalılığı farklı bir şey. Ücretler düşük. Piyasadaki fiyatlar üç misli artıyor, ücretler artıyor yüzde 30.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN