Asgari ücrette dolar sürprizi! Müjdeyi Bakan Bilgin verdi: Tarihin en büyük zammı

Asgari ücrette dolar sürprizi! Müjdeyi Bakan Bilgin verdi: Tarihin en büyük zammı

Yeni asgari ücret zammı konusunda milyonlarca çalışanın dikkati çekildi. Bakan Bilgin, zamla ilgili kesin ifadeler kullanarak çalışanların sevinmesine neden oldu. Bu oranın beklentilerin üzerinde olduğunu belirten kimse yoktu. Ayrıca, Bakan Bilgin emeklilerle ilgili de şaşırtıcı açıklamalar yaptı. İşte yeni asgari ücret zammı ve ilan edilen tarih hakkındaki ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bu akşam gerçekleştirdiği açıklamayla milyonlarca asgari ücretli çalışan ve emekliye dair konulara değindi. Bakan Bilgin, ilk kez zam oranlarını bu kadar açık şekilde ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında bilgi verdi ve "Ocakta tarihin en büyük zammını yaptık temmuz ayında da aynısını gerçekleştireceğiz ve yaklaşık olarak 500 dolarlık bir artış sağlanacak" dedi. Ocak ayında yapılan düzenlemenin Cumhuriyet tarihinin en büyük artışı olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, asgari ücretin yükseltilmesinin diğer maaşlara da etki ettiğini dile getirdi. Ayrıca, asgari ücretin vergiden muaf tutulduğunu ve Temmuz ayında gerçek alım gücünü koruyacak şekilde düzenleneceğini ifade etti.

Bakan Bilgin, toplu sözleşme sürecinin zorlayıcı bir dönem olduğunu ve sendikaların belirli bir aşamaya ulaştığını belirtti. Sosyal devletin işçileri koruma görevine işaret eden Bilgin, asgari ücret düzenlemesinin emekçilerin yararına olacağını söyledi ve yarın Cumhurbaşkanı'nın da katılımıyla anlaşmanın halka duyurulacağını bildirdi.

EYT MAAŞLARI

EYT konusunu da ele alan Bakan Bilgin, yaklaşık 20 yıllık bir mesele olan EYT'nin çözümüne yönelik çalışmaların pandemi öncesi başlatıldığını ve 50 yaşın uygun bir yaş sınırı olduğunu ifade etti. Bakan Bilgin, bu düzenlemeyle birçok kişinin maaşlarının bağlanmış olduğunu ve bağlanamayanların da kısa sürede bağlanacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN