Asgari ücrette en düşük rakamı duyan küçük dilini yuttu! İşte masadan sızan o müthiş rakam

Asgari ücrette en düşük rakamı duyan küçük dilini yuttu! İşte masadan sızan o müthiş rakam

Son dakika haberi... Asgari ücret zammında flaş gelişme! Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından asgari ücret zammında yapılacak zam uygulamaları netleşmeye başladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte görüşmeler başlarken milyonlarca çalışan '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Ekonomist Muhammet Bayram, yeni yapılacak asgari ücret zammını açıkladı. Asgari ücrette en düşük rakamı duyan küçük dilini yuttu! İşte masadan sızan o müthiş rakam...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında rakamlar netleşmeye başladı. Hem özel sektör hem de memurların maaşlarını direkt olarak etkileyecek olan asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Eylül ayı enflasyon rakamlarının netleşmesi ile birlikte yapılacak olan zam kesinleşirken milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Ekonomist Muhammet Bayram, yeni yapılacak zammı duyurdu. Asgari ücrette en düşük rakam belli oldu. Rakamı duyan çalışanlar bayram edecek. İşte son dakika asgari ücret zammı haberinin detayları...

ÜNLÜ EKONOMİST AÇIKLADI: ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM GELİYOR!

Milliyet'te yer alan habere göre, Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücretin taban fiyatı tahminini açıkladı. Asgari ücret yapılacak zammın yüzde 40 civarlarında olacağını ifade eden Bayram, "Asgari ücrete gelecek olursak burada ücret sadece enflasyona göre belirlenmiyor. Geçim endeksleri, rekabet koşullarına uygun olarak belirlenmeli, rekabet edilebilir bir fiyat olmalı çünkü ihracatçımız, üreticimiz enflasyondan sıkıldı. Sabit ve dar orta gelirliler ise enflasyonu daha fazla hissediyor. Enflasyonun yükünün emeğe değil de sermayeye biraz daha yüklemek gerekiyor. Asgari ücrete son zamanlarda rekor düzeyde artışlar yapılmıştı. Burada son altı aylık enflasyon farkının yüzde 40’lar civarında olacağını görüyoruz." açıklamalarında bulundu.

ghghgh-2023-10-06t131221-422.jpg

EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret için tahminde bulunan Bayram, "En düşük 15 bin 500 TL ile 16 bin TL arasında halihazırda net asgari ücretin olabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAM GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor. Yapılan toplantıların ardından aralık ayının son haftasına doğru güncel asgari ücret tutarının belirlenmesi bekleniyor.

hjhj-13.jpg

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde Komisyon başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN