Asgari ücrette flaş teklif! O isim 15 bin TL olsun dedi: Meclis'te 5 sandalyesi bulunuyor...

Asgari ücrette flaş teklif! O isim 15 bin TL olsun dedi: Meclis'te 5 sandalyesi bulunuyor...

EYT ve emekli maaşlarına yapılan zam sonrası gözler asgari ücrete çevrildi. Asgari ücretliler zam haberi beklerken sevindiren haber geldi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanının emekli maaşlarına yaptığı zam sonrası Asgari ücretli çalışanlarda zam bekliyorlardı. Asgari ücretlinin yüzünü güldürecek haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

GÖZLER BU GÖRÜŞMEDEYDİ. ASGARİ ÜCRET 15 BİN TL OLSUN TEKLİFİ GELDİ. ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTISINI YAPTI. YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI FATİH ERBAKAN ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

Asgari Ücret Komisyonu'nun bugün ilk toplantısını yapmasından birkaç saat sonra, Meclis'te 5 sandalyesi bulunan Yeniden Refah Partisi'nin lideri Cumhur İttifakı ortağı Fatih Erbakan'dan dikkat çekici bir asgari ücret rakamı açıklandı. Erbakan, "İnşallah gerçekleşir ve tabii biz de 8 milyon asgari ücretlimiz adına memnun oluruz. “diyen Erbakan, miktarın 15 bin TL olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, parti ilçe teşkilatının Sultangazi'de düzenlediği program kapsamında yerel medya ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Erbakan, partisini mecliste beş milletvekili olduğunu söyledi.

Erbakan, aynı seçim bölgesinden yaklaşık 20 bin oy aldığını ve aldığı yüzde 6'lık oy oranıyla hem Türkiye hem de İstanbul ortalamasını ikiye katladığını söyledi.

Fatih Erbakan, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın "Manevi kalkınma olmadan tek başına maddi kalkınma bir işe yaramaz" sözlerini hatırlatarak, "Meclis'te Yeniden Refah Partisi olarak önce ahlak ve maneviyat anlayışının temsilcisi olmak istiyoruz. Erbakan Hocamız 1969'da yola çıkarken önce ahlak ve maneviyat sancağıyla yola çıkmıştı." dedi.

TV DİZİLERİNİ ELEŞTİRDİ

TV dizilerindeki aile yapısına dikkat çeken Erbakan, şöyle devam etti:

"Aile yapısını, kültürünü, değerlere aykırı programları ve ahlaka aykırı programları ıslah etmek için mücadele ediyoruz. , çocuğun kim olduğu belli değil. Sadece müstehcenlikle ahlakı bozmaya gerek yok. Gençlerin ahlakını bozuyor ve bu senaryodaki çocuklar. 16, 17, 18 yaşındaki çocuklar bunu izliyor. En azından normalleşin ve yanıt vermeyi bırakın. Böyle bir hayatın normal ve doğal olduğuna inanmaya başlar. Bu nedenle eğitim sistemleri ve müfredatların yanı sıra medyanın da reforma tabi tutulması gerekmektedir. Yine aile yapımızın yani aile sistemimizin korunması, yeni nesillerin korunması için en önemli kaygılardan biridir. Sağlıklı bir nesil eğitimi, güçlü bir aile yapısına bağlıdır. Sağlıklı bir nesil, ahlaki, ruhsal ve psikolojik olarak sağlıklı bir nesil demektir. " 

Fatih Erbakan, borç, faiz ve zam ekonomisinin yerine üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi modeli izleyeceğini söyledi.

Dairelerde, yönetimde ve yargıda adaletin tesisi için mücadele edildiğini vurgulayan Erbakan, “Millî Görüş`ün temeli, kökeni adalete dayanır. Bizim inancımızın temeli adalete dayalı. Kamuda görevlendirmelerde, atamalarda akrabalık, yandaşlık, hemşericilik, torpil yerine ehliyet, liyakat ve adaletin hâkim olması için mücadele edeceğiz." dedi.

ASGARİ ÜCRETİN 15 BİN TL OLMASI GEREKİYOR

Erbakan, partisinin ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek yaptığı konuşmada asgari ücretin 14 bin 750 lira olması gerektiğini söyledi.

Erbakan, "Şimdi asgari ücretin 15 bin lira olmasını savunuyoruz. Tabii devlet de işverene destek vermeli" dedi.

Erbakan, vergilerle alakalı olarak düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üretimde kullanılan enerjiden vergi almayarak, çeşitli teşviklerle, faizsiz uygun ödemeli kredilerle hatta geri ödemesiz hibelerle işvereni de sanayiciyi de üreticiyi de devletin desteklemesi ama bir yandan da milyonlarca asgari ücretliyi çoluğuyla, çocuğuyla perişan etmeden insan onuruna yaraşır bir hayatı sürdürmesi için bu maaşın verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnşallah gerçekleşir ve tabii biz de 8 milyon asgari ücretlimiz adına memnun oluruz."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN