Asgari ücrette iki aşamalı zam formülü! 8.250 TL cepte...

Asgari ücrette iki aşamalı zam formülü! 8.250 TL cepte...

Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret rakamlarında yeni zamların nasıl olacağına dair araştırmalar hızlıca devam ediyor. 7 milyondan fazla kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı hakkında yeni rakamlar gündeme geldi. Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ve 2023 yeni rakamları haberimizde

Asgari ücret hakkında son hazırlıklar yapılırken ne kadar zam yapılacağı ise merak ediliyor. Kulislerde konuşulan yeni rakamlar arasında 8.250 TL olurken çeşitli iddialar da konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama da asgari ücret hazırlıklarının herkesi şaşırtacağı ifade edildi. İşte, asgari ücrette yeni rakam ve zam oranları haberimizde yer almaktadır

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret için 7-8-9 Aralık tarihlerinde toplantı düzenleneceği açıklandı. Komisyondan önce asgari ücret ilişkin beklentilerin tespit edilmesiyle 2023 asgari ücret rakamı belli olmaya başladı. Asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başlarken Aralık ayının ortalarında yeni rakamın belirleneceği açıklandı. Ocak ayı zammı üzerine yüzde 40-75 oranına zam uygulanırken yeni rakam ise 7.500 TL ve 10 bin TL arasında yer alacak.

ASGARİ ÜCRETTE İKİ AŞAMA BELLİ OLDU

Enflasyon oranlarına göre gerçekleşecek olan artışlar üzerine çifte zam yapılacağı iddiaları gündemde yer aldı. 2023 asgari ücret hesaplamalarında ise ekonomistlerin değerlendirilmesine göre 10 bin TL bandına yaklaşması mümkün hale geldi.

Asgari ücretin 8.250 TL olması yüzde 50’lik bir artışın yaşandığı anlamına gelir. Kesin bir rakam söylemek zor olsa da seçim atmosferinde bu rakamların üzerine çıkılmasının mümkün olacağı belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN