Asgari ücrette ilk rakam ortaya çıktı! Bakan Bilgin dolarla açıkladı: İşte yeni asgari ücret

Asgari ücrette ilk rakam ortaya çıktı! Bakan Bilgin dolarla açıkladı: İşte yeni asgari ücret

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk kanalında sunulan Akıl Çemberi programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorusunu yanıtlayan Bakan Bilgin, ilk rakamı açıkladı. Dolarla tek tek açıkladı! Milyonlarca çalışan bu haberler bayram edecek. İşte yeni asgari ücret...

Türkiye'de artan enflasyon ve alım gücünün düşmesiyle birlikte kademeli maaş artışları yaşanmaya başladı. Seçimlerden önce hükümet tarafından müjdesi verilen asgari ücret zammında son gelindi. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmesi beklenirken milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Temmuz'a asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorusunu araştırırken beklenen haber geldi. Asgari ücrette ilk rakam açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı. Kimse bu rakamı beklemiyordu. İşte 2023 asgari ücret zammında son durum ve ilk rakamlar.

"VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA KARŞI EZDİRMEYECEĞİZ"

CNN Türk kanalında Semiha Şahin'in sunduğu Akıl Çemberi programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Gündeme dair önemli konulara değinen Bakan Bilgin, konuşmasında şunları söyledi:

"Memurlarımızın da bütün çalışanlarımızı gözeten enflasyon karşısında, bütün emekçileri enflasyon karşısında korumak. Enflasyon tahribat yapan bir şeydir, bunu koruyacak adımları devreye soktuk. Bunun korunmasının en büyük şeyi asgari ücrettir. Bizim dönemimizde yılda 1 defa zam yapılıyordu. Cumhurbaşkanımızda söyledi Temmuz ayında bir değerlendirme yapacağız."

hjhjhj-2023-05-30t100806-117.jpg

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI: ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM GELİYOR!

"Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Sosyal devlette bakanlık çalışanlarını korumak mecburiyetindedir. Buna kerim devlet deniyor. Cumhuriyet döneminde de çok imkansızlıkların eşiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk çalışanları koruyacak çok adımlar atmışlardır. Biz o düşünceyi korumalıyız. Bu devleti zenginleştirir. Çünkü Türkiye emekçilerinin üretimi ile büyüyor. Atatük biliyorsunuz milli mücadeleden sonra bir banka kurmak istiyor. Yanındakilere soruyor aranızda bankacı var mı diyor. Kimse bir şey diyemiyor. Kimse bir şey demiyor ama Atatürk, Cemal Bey'in bankacılık sektörünü bildiğini biliyor. İş Bankası'nın başına geçiriyorlar sonra. O günde sonra Türkiye için çok önemli bir banka oluyor.

hjhjhj-2023-05-30t100731-963.jpg

Paranın alım gücünü, real değerini belirleyip bizim yaptığımız bazı çalışmalar var. Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre şey yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız."

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammın şu açıklamalarda bulundu:

Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz.

hjhjhj-2023-05-30t100746-057.jpg

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret rakamlarında... Peki asgari ücret zammı seçim öncesi belli olur mu? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilen soruları yanıtladı.

İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz.

Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN