Asgari ücrette rakam netleşiyor! Ünlü ekonomist Temmuz zammını resmen açıkladı!

Asgari ücrette rakam netleşiyor! Ünlü ekonomist Temmuz zammını resmen açıkladı!

Son dakika haberi... Temmuz ayına doğru gidilirken gözler asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi ancak henüz net bir rakama ulaşılamadı. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammında beklenen rakam açıklandı! Ünlü ekonomist Faruk Erdem, masadaki rakamı açıkladı. Temmuz zammı resmen açıklandı! Milyonlarca çalışan bu rakamı duyunca bayram edecek. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala güzel haber geldi. Asgari ücret zammında flaş gelişme! Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi ancak henüz net bir rakamda uzlaşılamadı. Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Temmuz'da asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorularını araştırıyor. Beklenen açıklama sonunda geldi. Asgari ücret tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü ekonomist Faruk Erdem, Temmuz zammını resmen açıkladı! Milyonlarca çalışan bu haberle çifte bayram yaşayacak. Asgari ücrette görülmemiş zam. İşte son dakika asgari ücret zam haberinin detayları...

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA KRİTİK VİRAJA GİRİLDİ

7 milyondan fazla çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammında sona gelindi. Milyonlarca kişi 'Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunu araştırırken beklenen güzel haber geldi. Açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Faruk Erdem, yeni asgari ücreti açıkladı. İşte Faruk Erdem'in asgari ücret için yaptığı flaş tahmin;

gfgfgf-2023-06-18t123348-306.jpg

ÜNLÜ EKONOMİST TEMMUZ ZAMMINI RESMEN AÇIKLADI

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaparak çalışmalarına başladı. Takvimin sıkışık olması sebebiyle toplantılarda konular hızlıca ele alınıyor. Bu yüzden ilk toplantıda da taraflar taleplerini masaya getirdiler. İkinci toplantı 19 Haziran pazartesi günü gerçekleşecek. Burada da rakamların netleşebileceğini bekliyoruz. Üçüncü toplantı sonrası da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılının ikinci yarısında uygulanacak yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE REKOR ZAM GELİYOR!

Bugüne kadar yapılan asgari ücret artışlarına baktığımızda hep enflasyonun üzerinde bir artış görüyoruz. Dolayısıyla enflasyon artı refah payı şeklinde artışlar gerçekleşti. Son iki yılda ara zamlar yapıldığı için toplam artış yüzde 200'ü bulmuş durumda. Geçen yıl da iki artış ile birlikte yüzde 100'e yakın bir zam yapılmıştı. Bu yıl da ara zamda bizim tahminimiz yüzde 30-35 arasında bir artışın yapılması. Bu durumda net asgari ücret 11.058 lira ile 11.500 TL arasında bir rakama ulaşabilir. Tabii burada komisyonun vereceği karar çok önemli. Bayramdan önce yetişirse yeni asgari ücreti öğrenmiş olacağız."

ghghhg-38.jpg

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 13 Haziran Salı günü gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantı saat 14.00’da sona erdi. TÜRK-İş heyeti Başkanı Veli Solak ise açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı ise 19 Haziran’da saat 14:00'te gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret son olarak geçtiğimiz zam döneminde %54.66 zamlanarak 8 bin 506 lira oldu. Henüz yeni dönemin zam oranlarına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Zam oranları Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda belli olacak. Konuyla ilgili son kararı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verecek.

Yeni dönemde değişen Bakanlıklardan birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Eski Bakan Vedat Bilgin, görevi Vedat Işıkhan’a devretti. Eski Bakan Bilgin asgari ücret zammıyla ilgili son olarak “ Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN