Asgari ücrette tablo netleşiyor! Özgür Erdursun tahminini açıkladı

Asgari ücrette tablo netleşiyor! Özgür Erdursun tahminini açıkladı

Asgari ücrette rakamlar netleşmeye başladı. Yılın son aylarına girmemizle beraber yeni fiyatlar ekonomistler tarafından tahminler geliyor. Ülkemizde bulunan 3,3 milyon asgari ücretliyi yakından ilgilendiren tahminler, beraberinde memurları ve emeklileri de ilgilendiriyor. Peki, Özgür Erdursun'un asgari ücret tahmini ne kadar? İşte tüm detaylar...

2023 yılının 10'uncu ayında asgari ücret tartışmaları canlandı. Son olarak temmuz ayında zamlanan asgari ücret, 2024 yılının başında yeniden zamlanacak. Zam sürecinde geçen 6 aylık zamanda, enflasyon ve refah payına bakılaraktan zam yapılacak. Ünlü ekonomist Özgür Erdursun'dan asgari ücret tahmini geldi.

DEV ZAMMA HAZIR OLUN

Yüksek enflasyondan şikayetçi olan asgari ücretli çalışanlar, yılda iki kere zam alıyor. Ocak - Temmuz ayı olmak üzere iki kere yapılan zammın ardından yeniden yükselen enflasyon karşısında, yeni zamları merakla araştırıyor.

Yılın 10'uncu ayında arama motorlarına konu olan asgari ücret için kritik açıklama geldi. Aralık ayı itibariyle başlayacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ardından, Ocak 2024 tarihinde asgari ücret zammının paylaşılması bekleniyor. Asgari ücrette zam yapılırken enflasyon oranı ve refah payına göre yapılması bekleniyor.

s-409b4bbecb9a4299dfd29dd7f151a4b73e527781.webp

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENEN ZAM

Ülkemizde bulunan ünlü ekonomistler ocak zammı için yüzde 50 seviyelerini işaret ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tahminini paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla çalışanların dikkatini çeken Erdursun, asgari ücrette yüzde kaç zam yapılacağını ve kaç TL'ye yükseleceğini değerlendirdi.

Asgari ücrete Ocak 2022 tarihinde yüzde 50.50, Ocak 2023 tarihinde yüzde 54.66 zam geldiğini açıkladı. Asgari ücrette Ocak 2024 tarihinde en az yüzde 50 oranında zam yapılacağını söyleyen Erdursun, "Asgari Ücret net 17.000TL - 17.500TL bandında olur diye düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN