Asıl Survivor'ı Türkiye yaşayacak! Asgari ücretliler, çiftçiler, sanayiciler bunları artık unutun... Felaketin tarihi verildi...

Asıl Survivor'ı Türkiye yaşayacak! Asgari ücretliler, çiftçiler, sanayiciler bunları artık unutun... Felaketin tarihi verildi...

Ekonomi iyileşecek mi diye beklerken Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz konu ile ilgili korkutan açıklamayı yaptı. Asıl Survivor'ı Türkiye yaşayacak! Felakete sayılı günler kaldı. Asgari ücretliler, çiftçiler, sanayiciler bunları artık unutun...

Türkiye'nin yaklaşan yerel seçimleri öncesinde ekonomiye dair endişeler artarken, Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, gelecek döneme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz'un uyarısına göre, 1 Nisan'dan sonra vergi alarmı çalacak ve ülke olarak zorlu bir ekonomik sürece gireceğiz.

KAYBETMEMEK KAZANÇ SAYILMALI

resim-2024-02-21-205238424.png

YouTube üzerinden yapılan bir yayında Gazeteci Kenan Taş'ın konuğu olan Dr. Şeref Oğuz, 2024'ün bir düzeltme yılı olacağını ve kaybetmemenin kazanç sayılacağı bir döneme girildiğini vurguladı. Seçim sonrası herkesin acı gerçeklerle yüzleşeceğini ve ekonomik olarak sıkıntılı bir sürece gireceğimizi belirten Oğuz, "1 Nisan'dan itibaren enteresan bir uyanma olacak hepimize. Alarmı da sanıyorum vergiler çalacak. 'Uyanın artık konfor bitti' diye." dedi.

Oğuz'un değerlendirmelerine göre, Türkiye ekonomisi şu anda iyi durumda değil, ancak ilerleyen dönemlerde daha iyi olabilir. Ancak 1 Nisan'dan sonra vergi artışlarıyla birlikte bir uyanış yaşanacağını ifade eden Oğuz, "Gerçeklerle yüzleşmenin kıyısına kadar geldik" dedi.

ENFLASYON ÜZERİNDE MAAŞ ZAMLARINI UNUTUN

Kamu işçisine zamlı maaş 15 Şubat'ta hesapta! Detaylar netleşti… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Maaş zamlarıyla ilgili olarak da dikkat çeken açıklamalarda bulunan Oğuz, artık ücret taleplerinin enflasyonun altında kalacağı bir döneme girildiğini belirterek "Ücret talepleri kesinlikle bundan sonra enflasyonun altında kalacağı bir döneme gireceğiz. Kasada para kalmadı, yabancı da para vermiyor. Asgari ücretli, enflasyonun üzerinde maaş zamlarını unutsun. Çiftçi, destekleri unutsun. Sanayici de teşvikleri unutsun. Yani herkesin kendi yağıyla kavrulacağı bir yıl olacak." ifadelerini kullandı.

DOLAR YIL SONUNDA NASIL OLACAK?

Dolar/TL güne 7,14'ten başladı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Dolar kuruna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Oğuz, "Doların yıl sonunda ne olacağını kimse bilemez. Öyle olsa şu an Maldivler'den bağlanırdım yayına. Dolar geliyor fiyatlara yapışıyor. Doları tutmaya gayret edeceklerdir. Yabancılar Hafize Gaye Erkan gibi yine görevden alınabileceği endişesini halen taşıyor. Ancak buna rağmen seçimden sonra Türkiye'ye doğru bir kaynak akışı olacaktır. Türkiye'nin yabancı kaynağa ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Son olarak, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin artırılmasıyla ilgili de konuşan Oğuz, "Seçim ekonomisi aslında bu kez fazla şişmedi. Genel seçimler gibi olmadı yani. Çünkü ortada muhalefet yok. Belki de o anlamda fazla verecek paraya da gerek yok. Emekliye 2 bin TL ilave edilmedi mesala. Büyük ihtimal Mart'ın ortasında ilave edilmesi gündeme gelebilir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN