Ayçiçek yağından iç rahatlatan haber! TMO Eylül fiyat listesini açıkladı: Fiyatı gören stoğa koşuyor

Ayçiçek yağından iç rahatlatan haber! TMO Eylül fiyat listesini açıkladı: Fiyatı gören stoğa koşuyor

Yemeklerin vazgeçilmezi ayçiçek yağına zam değil indirim geliyor. TMO tarafından yapılan açıklama ile birlikte herkes derin bir oh çekti. Ayçiçek yağı Eylül ayı fiyat listesi belli oldu. İşte tüm detaylar…

Ayçiçek yağı üretiminde önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkan Trakya Bölgesi mevsimsel dalgalanma ve kuraklık nedeniyle zor bir sezon geçirdi. Üreticiler tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda verim kaybı ve kalite düşüşü işaret edilirken fiyatlarda yaşanacak artış endişesi de vatandaşı tedirgin ediyor. Yapılan son açıklamalar ile birlikte ayçiçek yağına zam değil İndirim müjdesi verildi. İşte tüm detaylar…

FİYAT ARTIŞI OLMAYACAK

Türkiye'de yaşanan kuraklık birçok alanda etkisini gösterirken kış aylarında rekolte düşüşüne işaret eden yetkililer ayçiçek yağında fiyat dalgalanmaları olabileceğini belirtti. Yaz mevsiminde fiyatlarda artış görülürken, Uzmanlar yeni fiyat artışlarının da kaçınılmaz olduğuna değindi.

aycicek-yagi-4.jpg


2019 yılında litre başına 7,95 TL olarak satışa çıkarılan ayçiçek yağı 2021 yılı Şubat ayında 13,75 TL ile 22,50 TL arasında raflarda yerini aldı. Şimdilerde ise 5 litrelik ayçiçek yağı 175 TL'den satışa çıkarılıyor.

TMO AÇIKLADI

Türkiye Milli Tarım Ürünleri Merkezi (TMO), 5 litrelik ayçiçek yağına 150 TL’lik rakamlar belirledi. Eylül ayı için belirlenen fiyat listesinin tüketicilere biraz nefes aldıracağı belirtilirken yaşanabilecek dalgalanmalara karşı hazırlıklı olunması gerektiği aktarıldı.

tmo-aycicekyagi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN