Az önce açıklandı! Emekli maaşlarına en az 4 bin 500 lira yansıyacak... Emeklilere müjdeli haberi SGK Başuzmanı verdi

Az önce açıklandı! Emekli maaşlarına en az 4 bin 500 lira yansıyacak... Emeklilere müjdeli haberi SGK Başuzmanı verdi

Son dakika... Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı netleşiyor. Hükümet ve işverenler arasında görüşmeler devam ederken vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek?' sorularını araştırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, az önce açıkladı! Emekli maaşlarına en az 4 bin 500 lira yansıyacak. Kimse bu zammı beklemiyordu. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek olan zammı dört gözle beklerken uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Maaşlarına ek zam bekleyen emekliler 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?' sorularını araştırırken SGK Başuzmanı Karakaş'tan güzel haber geldi. Az önce açıklandı! Emekli maaşlarına en az 4 bin 500 lira yansıyacak. Kimse bu zammı beklemiyordu. Emeklilere müjdeli haberi SGK Başuzmanı verdi. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

SGK BAŞUZMANI SON DAKİKA OLARAK AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili, "1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz." dedi. Karakaş, 3600 ek göstergeden bütün memurların faydalanamayacağını, sadece 1’inci dereceye gelen memurların faydalanacağını belirterek şunları söyledi:

"İlkokul mezunu bir memur veya kamu görevlisi 15’inci derece birinci kademeden başlatılmakta. Dolasıyla ilkokul mezunu memurun hizmeti ne kadar olursa olsun en fazla 7’nci dereceye kadar düşebilir. Bu anlamda ilkokul mezunu olan memurların 3600 ek göstergeden faydalanma şansı olmadığını söyleyebiliriz. Ortaokul mezunu memurlar ise 14’üncü derece 2’nci kademeden başlatılmakta. Ortaokul mezunu memurlar da 1’inci dereceye gelememekte, en fazla 5’inci dereceye gelmektedir. Lise mezunu memurlara baktığımız zaman, 13’üncü derece 3’üncü kademeden başlatıldığını görmekteyiz. Lise mezunu memurlar ise en fazla 3’üncü dereceye kadar gelebilirler. Lise mezunu memurların da 1’inci dereceye gelmelerinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz. Ancak lise mezunu olan bir memur sonrada herhangi bir yüksekokul bitirdiği takdirde 1’inci dereceye gelme şansının olduğunu söyleyebiliriz."

ghhg-12-001.jpg

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sadece 1’inci derece memurların 3600 ek göstergeden faydalanabileceğinin altını çizen Karakaş, “En az 2 yıl üniversite mezunu olan memurlar, 10’uncu derece 2’nci kademeden başladıkları için 1’inci dereceye yükselebiliyorlar. 4 yıl ve üzeri üniversite mezunu olan memurlar ise en kolay şekilde 1’inci dereceye elde eden memurlardır. Çünkü 9’uncu derece 1’inci kademeden başlamakta ve 25 yılın sonunda 1’inci dereceye rahatlıkla gelmektedirler. Özetle 2 yıllık yüksekokul ve 4 yıllık üniversite mezunlarının gereken hizmetleri de tamamlamaları halinde 1’inci dereceye gelebileceklerini ve 3600 ek göstergeden yararlanabileceklerini söyleyebiliriz." dedi.

hghggh-2023-08-20t095440-882.jpg

"MAAŞLARA EN AZ4 BİN 500 TL YANSIYACAK"

3600 ek göstergede, memurların bulundukları dilimdeki Tazminat Yansıtma Oranının önemine vurgu yapan Karakaş, “Eğer ki bir memur 2200-3600 ek göstergeden faydalanıyorsa tazminat oranı sadece yüzde 85’le sınırlı kalır. Fakat eğer memur 3600’ü bulduğu zaman bu yüzde 85’lik oran yüzde 145’e kadar çıkmakta. Bu yansıtma oranıyla birlikte elde edilecek olan ikramiye tutarı son derece artmakta” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN