Az önce açıklandı! EYT sorunu çözüldü... Büyük müjdeyi Bakan Bilgin verdi: Herkes emekli olacak

Az önce açıklandı! EYT sorunu çözüldü... Büyük müjdeyi Bakan Bilgin verdi: Herkes emekli olacak

Son dakika haberi: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde flaş karar. Milyonlarca kişinin dert yandığı sorun çözüldü, herkes emekli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT düzenlemesi ile ilgili "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" ifadelerini kullanarak müjdeli haberi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

EYT son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ve EYT çalışmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Teknik sorunların çözüldüğünü belirten Bakan Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" diyerek milyonlarca EYT'liye müjdeli haberi verdi. Herkes emekli olabilecek. İşte son dakika EYT haberinin detayları.

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ve EYT çalışmasına ilişkin konuştu. EYT'de son noktaya gelindiğini ve çoğu sorunların çözüldüğünü belirten Bakan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyorum. Bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz."

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakanlık, yaş şartı olmadan aylar süren EYT çalışmasını tamamladı. Çalışmanın bu teknik boyutunun tamamlanması nedeniyle artık ince ayarlar kaldı. Yaş sınırı burada en çok merak edilen kısım oldu. Yaş şartının tamamen kalktığı durum özel sektöre ve kamuya yansıyacak yükün değerlendirilmesi sonrası taslaklar masaya yatırılacak.

kmfdfd-85.jpg

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Bakan Bilgin'in teknik konularda, Bakan Nebati'nin ise bütçe konusunda verilerini paylaştığı toplantı da emeklilikte yaşa takılanlar için geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Bakan Bilgin yaş şartı olmadığı takdirde emeklilik koşullarını açıklarken, EYT yasası için yapılan bu toplantıda yeniden yaş şartı gündeme geldi. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulan yaş aralıkları oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN