Bakan Bilgin AK Parti'den gelen asgari ücrete zam çağrılarına kapıyı kapattı

Bakan Bilgin AK Parti'den gelen asgari ücrete zam çağrılarına kapıyı kapattı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti'den asgari ücrete 'ek zam' açıklamalarını boşa çıkardı. Vatandaş yüksek enflasyon nedeniyle eriyen asgari ücretle geçinmekte zorlanırken 'ara zam yapılabilir açıklamalarını değerlendiren Bakan Bilgin, “Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık” sözleriyle son noktayı koydu.

Asgari ücrete ocak ayında yapılan zammın yüksek enflasyon karşısında hızla erimesi, temmuz ayında ek zam tartışmalarını ortaya çıkardı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın, asgari ücrete yıl içinde iki kez zam yapılabileceğini belirterek, "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, de ''Matematik'' belli diyerek asgari ücrete bir daha yapılması gerektiğini söyledi. Zeybekçi, "Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim" ifadelerini kullanmıştı.

''ÇOK ÖNEMLİ ARTIŞ YAPTIK''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam tartışmalarına son noktayı koydu. Gaziantep’te Üretim Sürecine Katılım Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bakan Bilgin, "Tartışmaları anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN